İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, iki kişi, müşteri gibi bindikleri taksinin şoförü 59 yaşındaki Hüseyin Sever'i tabancayla öldürdü. Yapılan incelemede şoför Sever'in parasının gasp edilmediği belirlenirken, 2 şüphelinin olay yerinden kendilerini bekleyen başka bir taksiyle kaçtıkları ortaya çıktı.
Olay, bugün saat 03.00 sıralarında Doğanlar Mahallesi 1410 Sokak'ta meydana geldi. Balçova'da bulunan Dokuz Eylül Hastane Taksi Durağı'na bağlı çalışan Hüseyin Sever, 35 T 6936 plakalı taksisine binen kimliği belirsiz 2 kişiyi Bornova İlçesi'ne götürdü. Burada  bir sokağa giren Hüseyin Sever, aracı durdurdu. Taksiden inen iki kişi, henüz belirlenemeyen şoför koltuğunda oturan Hüseyin Sever'i tabancayla öldürdü. İki şüpheli  sokak içeresinde kendilerini bekleyen bir başka taksiye binerek uzaklaştı.
Hüseyin Sever'in taksisi yerin eğimli olması nedeniyle kayarak 50 metre ileride bir firmanın önünde durdu. Firmanın gece bekçisi, silah seslerini duyması ardından, polise haber verdi. İhbar üzerine gelen polis ekipleri, taksi şoförünü, araçta kanlar içinde buldu. Polisin haber vermesiyle gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Sever'in olay yerinde öldüğü belirlendi. Olay yeri inceleme ekipleri, taksi ve çevresinde inceleme yaptı, Hüseyin Sever'in cebindeki paraların alınmadığı anlaşıldı.
TAKSİMETRE 43 LİRADA KALDI
Olayı bildiren bekçinin ifadesine başvuran polis, çevrede bulunan işyerlerinin güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, taksimetresinde 43 lira yazılı olan taksinin kent içinde nerelere gittiğini tespit etmek için, GPS kayıtları üzerinden çalışma başlattı. Hüseyin Sever'in birlikte çalıştığı oğlu Ali Osman Sever'in ve durakta bulunan diğer taksi şoförlerinin de ifadesine başvuruldu. Sever'in cesedi olay yerindeki incelenme ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Taksi şoförünün planlı bir cinayete kurban gittiği üzerinde duran polis ekipleri, emekli olan 4 çocuk babası Hüseyin Sever'in, neden ve kimler tarafından öldürüldüğünü belirlemek için çalışmaların sürdüğünü bildirildi.

YY,MC(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)