MANAVGAT(Antalya), () - ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde, ünlü kozmetik ve tekstil firmaları adına iş yerlerinde 'taklit ürün' denetimi yapmak isteyen avukatlara engel olmak isteyen esnaf ile jandarma arasında arbede yaşandı. Bir jandarmanın atılan pet şişenin gözüne isabet etmesiyle hafif yaralandığı olayda, esnafa biber gazıyla müdahale edildi.
Side Mahallesi'nde, ünlü kozmetik ve tekstil firmaları adına iş yerlerinde 'taklit ürün' denetim yapmak isteyen avukatlar, sabah saatlerinde çalışmaya başladı. Denetimleri sırasında bazı işyeri sahipleri avukatlara tepki gösterdi. Denetimi haber alan diğer işyeri sahiplerinin de toplanarak tepki göstermesi üzerine taraflar arasında tartışma çıktı. Saldırıya uğrayan avukatlar, gelen jandarma araçlarına sığındı.
JANDARMA BİBER GAZIYLA MÜDAHALE ETTİ
Avukatların kendilerine teslim edilmesini isteyen esnaf, jandarma araçlarına saldırdı. Araçları sarsan ve devirmeye çalışan esnaf ile jandarma arasında arbede yaşandı. Takviye güçlerin gelmesi üzerine toplanan esnaf, ekiplerin üzerine pet şişe yağdırdı. Bir jandarma, gözüne isabet eden pet şişe nedeniyle hafif  yaralandı. Olayların büyümesi üzerine jandarma gruba biber gazıyla müdahale etti. Biber gazından esnafın yanı sıra bölgede alışveriş yapanlar ve turistler de etkilendi. Çok sayıda esnaf su ve limon yardımıyla gazın etkisini gidermeye çalıştı.
Bir süre sonra olay yerine gelen Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz'ün denetleme yapılmayacağını ve avukatların gideceğini söylemesi üzerine esnaf işyerlerine döndü.

FOTOĞRAFLI