BURSA'da şofbenden sızan doğalgazdan zehirlenerek ölen 5 kişiden, 46 yaşındaki Fatime Madenci ile kızları 14 yaşındaki Gülben ve 7 yaşındaki İpeksu Şeker'i taşıyan cenaze aracı Ankara'nın Şereflikoçhisar İlçesi'nde takla attı. Cenaze aracının pencerelerinden çıkarılabilen anne ve 2 kızının cenazeleri, başka araçla getirildikleri Adana'da toprağa verildi.
Bursa'nın Hocahasan Mahallesi'nde geçen pazartesi günü 4 yaşındaki oğlu Metehan Mete ile oturan 47 yaşındaki Metin Mete'den haber alamayan yakınları polis ve çilingir yardımı ile evin kapısını açtırdı. Evde yapılan incelemede Çetin Mete, oğlu Metehan Mete ile Fadime Madenci, kızları Gülben ve İpeksu Şeker'in banyodaki şofbenden sızan gazdan zehirlenerek öldükleri belirlendi. Yapılan otopsi ardından dün akşam, anne ve 2 kızın cenazeleri yakınları tarafından teslim alınarak Adana'da toprağa verilmek yola çıkarıldı. Ancak aşırı buzlanma nedeniyle cenaze aracı, Ankara'nın Şereflikoçhisar İlçesi'nde 4 takla attı. Kazada araç şoförü ve 2 kişi yaralandı. Şereflikoçhisar Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alınırken, anne ve 2 kızının cenazesi takla atan aracın kapıları sıkıştığı için çıkarılamadı. Bunun üzerine tabutlar, kurtarma ekiplerinin çalışması sonucu cenaze aracının camından çıkarılarak, Şereflikoçhisar Belediyesi'nin tahsis ettiği cenaze aracıyla Adana'ya getirildi. Burada yakınları tarafından karşılanan cenazeler, Kabasakal Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazı ardından gözyaşları içinde toprağa verildi.
"NİKAHSIZ EŞİ DEĞİL AKRABA"
Ölen Fatime Madenci'nin ayrıldığı eşi Orhan Şeker, olayın meydana geldiği evin sahibi olan Metin Mete'nin yakınları olduğunu söyledi. Eşinin yakınlarının evinde olduğunu belirten Şeker, "Ayrı olduğum eşim ve çocuklarım orada kalıyor gibi gösterilmesin. Metin'de yakınımızdır. Bu yüzden orada kalmışlar. Acımız çok büyük. Dün yolda eşim ve çocuklarımı getirmeye çalışırken bir de cenaze aracı takla attı. Güçlükle Adana'ya ulaştık. Şimdi canlarımı toprağa verdim" dedi.