MUŞ merkeze bağlı Suluca Köyü'nde oturan Dilek- İzzettin Solgun çiftinin düğünde takılan altınlarla aldığı 85 küçükbaş hayvan, bir gecede telef oldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemede, hayvanlarda zehirlenme belirtisi tespit edildi.
Merkeze bağlı Suluca Köyünde yaşayan Dilek- İzzettin Solgun çifti, 7 ay önceki düğünlerinde takılan altınlarla 85 küçükbaş hayvan aldı. Küçükbaş hayvanlar için naylondan ahır yapan İzzettin Solgun, bugün sabah kontrol için gidince gördüğü manzarayla şoke oldu. Koyunlarının telef olduğunu gören İzzettin Solgun, hemen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne başvurdu. Köye gelen uzmanlar, telef olan hayvanlar üzerinde inceleme yaptı. İlk incelemelerinde zherilenme bulgularına rastladıklarını söyleyen uzmanlar, kesin sonuç için hayvanlardan parça alarak laboratuvara götürdü.
Yıkıldıklarını söyleyen 26 yaşındaki İzzettin Solgun, "Koyunlara en son saat 24.00 sularında baktım. Hiçbir sorun yoktu. Sabah gittiğimde ise hepsinin telef olduğunu gördüm" dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Osman Akar, "Yaptığımız ilk incelemede zehirlenme belirtisine rastladık. Laboratuvar çalışması yapacağız. Hayvanlardan alınan numuneler incelenmek için Elazığ’a gönderildi. Hayvanların hepsi küpeli fakat sigortaları yok. Eğer TARSİM’den yararlanılsaydı, mağduriyeti giderilirdi. Biz yine de vatandaşımıza yardım edebilmek için gerekli çalışmayı yapacağız" diye konuştu.