İZMİR’in Gaziemir İlçesi’ndeki elektrik faturası tahsilat veznesine gelen kimliği belirlenemeyen bir kişi, 3 çalışanı tabancayla tehdit edip yaklaşık 35 bin TL’yi torbaya doldurduktan sonra kaçtı. Alarma geçen polis, soyguncunun yakalanması için çalışma başlattı. Veznedeki güvenlik görevlisinin tasarruf tedbirleri kapsamında bir süre önce işine son verildiği öğrenildi.
Olay, Gaziemir İlçesi 5 Sokak’taki Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Tahsilat Veznesi’nde bugün saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Tasarruf tedbirleri kapsamında özel güvenlik görevlisinin işine bir süre önce son verilen vezneye gelen kimliği henüz belirsiz kişi, 3 çalışandan paraları elindeki torbaya doldurmasını istedi. Şaka yapıldığını düşünen çalışanlar, önce bu kişiyi ciddiye almadı. Ancak, soyguncu belinden tabancayı çıkartınca 3 çalışan paniğe kapıldı. Çalışanlar kasalarda bulunan parayı soyguncunun elindeki torbaya doldurdu. Yaklaşık 35 bin TL’yi torbaya dolduran soyguncu, kaçıp gitti.
KAPIYI KİLİTLEDİLER
Üzerlerindeki şaşkınlığı atamayan çalışanlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis, kendilerini içeriye kilitleyen 3 çalışanı güçlükle ikna etti. Kapının açılmasının ardından, kaçan soyguncunun gözlük ve şapkayla yüzünü gizlediği, çizgili bir kazak giydiği bilgisi alındı. Eşkal bilgileri diğer birimlere de bildirildi. Alarma geçen polis, ilçenin birçok noktasında şüpheli kişiler üzerinde çalışma başlattı. Polis helikopteri de çalışmalara havadan destek verdi.
Bu arada kurumda bulunan güvenlik kamerasının da çalışmadığı öğrenildi. Polis tahsilat veznesinde parmak izi çalışması da yaptı. Çevredeki işlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

TH(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)