ORMAN ve Su işleri Bakanlığı Sakarya Şube Müdürlüğü'nde tahakkuk memuru Abdullah D., 3 yılda zimmetine yaklaşık 300 bin lira geçirdiği suçlamasıyla tutuklandı.
Olay, İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde görevli müfettişlerin Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Sakarya Şube Müdürlüğü'nün hesaplarını incelemesi sonrasında ortaya çıktı. İncelemede, av ruhsatı veya benzer başvurular sırasında makbuzla alınan paraların tahsilat makbuzları ile ödemeler arasında tutarsızlık olduğu tespit edilince idari yönden soruşturma açıldı. Bu soruşturmada kurumda çalışan personele yapılan maaş ödemeleri ile hakedişler arasındaki evraklarda farklılıklar olduğu belirlendi.
Müfettiş incelemesi sonrasında maaş bandroları ile ödemelerden sorumlu olan memur Abdullah D.’nin sorumlu olduğu ödemelerde yaklaşık 300 bin liralık bir açık tespit edildi.
Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulması üzerine  gözaltına alınan Abdullah D., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece 'zimmet, resmi evrakta sahtekarlık' suçlamalarıyla tutuklandı.

ZT(MB/SS)