İZMİR'in Urla İlçesi'nde, bir lisede görev yaptığı sırada, 11 kız öğrenciye cinsel taciz ve istismarda bulunduğu suçlamasıyla hakkında 142 yıl hapis cezası istenen edebiyat öğretmeni 38 yaşındaki O.O.Ö.'nün 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Tutulu öğretmen O.O.Ö., suçlamaları kabul etmezken, mağdur kız öğrenciler ağlayarak ifade verdi.
İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davaya, tutuklu yargılanan öğretmen O.O.Ö., mağdur 9 kız öğrenci ile avukatlar katıldı. Suçlamaları kabul etmeyen ve Akhisar’da görev yaptığı sırada da aynı suçtan yargılanıp 15 yıl ceza aldığını ve dosyanın Yargıtay'da bulunduğunu belirten sanık O.O.Ö., “2013 Şubat ayında olayın yaşandığı iddia edilen liseye atandım. Okulda Edebiyat öğretmeniyim ve sosyal etkinlikler düzenleyen birisiyim. Aynı okulda C.T., isimli rehber öğretmeni var. Bu öğretmeni buraya görevlendirme istediler. Akhisar'da yargılanıp ceza aldığım davada da bu kişi tanık olarak dinlendi. Ben durumu okul müdürü ve yardımcısına anlattım, buna rağmen okulda zaman içerisinde ön yargılı olarak dedikodular başladı. Mağdure E.K.'ya cinsel istismarda bulunmadım. Boyama sırasında ceketinin uç kısmı boya oldu. Burayı vücuduna dokunmadan sildim. Elimi mağdurenin pantolonuna sokmadım. E.K.'nin bir erkek arkadaşı var. Benim sosyal paylaşım sitesinde adresim vardır. Tüm yazışmalar dikkate alındığında cinsel taciz içeriği taşımadığı görülecektir. İddiaya konu sözler şaka mahiyetindedir. Isırırım sözünü sıkça kullanırım. Bunu erkek öğrencilere de söylerim. Maksadım cinsel amaç gütmek değildir. Okula yeni geldiğim için meslektaşlarım ve öğrenciler tarafından yanlış anlaşıldığım kanaatindeyim. Sosyal paylaşımcı ve samimi olduğum için klasik öğretmen tarzının dışındayım. Bu nedenle hakkımda istinatta bulunan mağdur öğrenciler ile aramda herhangi bir husumet yoktur. Bir öğretmen ile öğrenci arasında olsa olsa not davası olabilir. Ben de bol bol not veren bir öğretmenim. Sosyal etkinliklerde öğrencilerle kurduğum ilişki öğretmen öğrenci ilişkisinden öteye geçmedi. Bana iftira atmak istiyorlar” dedi.
ÖĞRENCİLER ŞOK YAŞADI
Mağdur olan kız öğrencilerin aileri de sanıktan şikayetçi olduklarını ve cezalandırılmasını istedi. Mağdur olan öğrenciler duruşma salonunda öğretmenleri ile karşılaşınca zor anlar yaşadı. Öğrencilerin bazıları ifade verirken, gözyaşlarını tutamadı. Mağdur İ.Y., “Öğretmenler odasında sınav yaptı. Yanında bir öğrenci daha vardı. Üzerimde kot pantolon vardı. Paçası ayakabılarımın içindeydi. Sınav mazeret sınavıydı. Sanık bana dönüp, 'ayak bileğime kopya yazdığımı' söyledi. Ben kabul etmedim. İsterse gelip bakabileciğini söyledim. Pantolan paçamı 5 santim kadar yukarı kaldırdı. Ancak vücuduma dokunmadı. Bana sürekli çok güzel olduğumu söylüyordu. Ben de İngilizce öğretmenine durumu anlatıp şikayetçi oldum. Sanıktan şikayetçiyim” dedi.
Mağdur C.D. ise, “Ben sayısalcıyım. Sanık bizim dersimize fazla girmektedir. Sınavda bir ara dalgınlıkla kendisine baktım. Yanıma gelip, beni koridor kenarına aldı. Kalorifer petekleri yanında kopya buldu. 'Döşemişsin kopyaları, ısırırım seni. zaten ısırılacak gibisin' şeklinde sözler söyledi” dedi.
E.K. de “Okulda serbest kıyafet giyiliyordu. Sınıfı boyuyorduk. İçimde bir body vardı. Pantolonumun kalça kısmı boya oldu. Boyayı silmemi istedi. Silemedim. Bunun üzerine “gel bunu silelim diye', erkekler tuvaletine götürdü. Boya olan kısmı silmek isterken, bir ara eli pantolonumun kemerinden içeri küloduma kadar girdi. Ben bir şey diyemedim. Daha sonra beni belimden sıkıca kavradı. Bana sarıldı, yanağımdan öptü. Tuvaletten kendimi dışarı zor attım. Cep telefonuma da 'canımsın, eşşeğim' gibi sözler yazdı.
G.A., da “Sanık okulumuza geldikten sonra bir takım sosyal etkinlikler yapmak istedi. Gönüllü aradı. Arkadaşım T.O., ile gönüllü olduk. Sınıfın boyanması sırasında arkamdan gelerek T'yi ve beni aniden öptü. Bunu değişik zamanlarda bir kaç kez yaptı. Pankart hazırlarken yanıma geldi, diz çöktü. Elini bacaklarımın üzerine koydu. Okulun son günü piknik düzenledi. Deniz kenarında pikniğe gittik. Minibüsten iner inmez arkadaşım A.P., ile tepeye yürüyüşe çıktık. İstemedğimiz halde kendi de peşimizden geldi. Deniz kenarında kayalıklarda oturuyordum. Gelip düşeceğimi söyleyerek, kucağına almak istedi. Ben kabul etmedim. Tırmanışta beni ve A.'yı kalçamızdan ittirdi. Deniz kenarında üstüme su attı. İç çamaşırlarım göründü. Suyu alıp göğsüme attı. Elini de göğüslerime atıp okşadı, sıktı. Canımın yandığını söyleyip elini ittirdim” dedi.
Diğer mağdurlar da aynı yönde ifade verdi. Mahkeme heyeti, gelmeyen muğdurların zorla getirilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

BK(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)