ERZURUM'un Uzundere İlçesin'deki Kirazlı İlköğretim Okulu'nda 2 kız öğrenciye tacizde bulunduğu iddiasıyla Ağır Ceza Mahkemisi'nde 25 yıl hapis cezasına çarptırılan hizmetli, 57 yaşındaki Rahmi Yakar, Yargıtay'ın bozma kararı üzerine yeniden yargılanırken sağlık durumu göz önüne alınarak tahliye edildi.
Uzundere İlçesi'ne bağlı Kirazlı Köyü İlkokulu'nda 2005 yılından itibaren hizmetli olarak çalışan, bekar Rahmi Yakar'ın, 2006- 2011 yılları arasında 9 öğrenciye elle tacizde bulunduğu öne sürüldü. Öğrencilerin durumu öğretmenlerine anlatması üzerine ortaya çıkan olay ardından gözaltına alınan Yakar, 11 Haziran 2011'de tutuklandı. Öğrencilerden S.E.A., F.A. ve E.Y. teneffüslerde Rahmi Y.'nin yaşları küçük öğrencileri dizine oturttuğunu söyledi. Rahmi Y.'nin kitap verme bahanesiyle kütüphaneye götürüp kapıyı kilitlediği N.D., "O elle taciz ederken ben kapının sürgüsünü açarak kaçtım. Ondan sonra Rahmi amcayı ne zaman görsem kaçtım" dedi. 4'üncü sınıf öğrencisi A.A. da "Bana 'Sana para vereyim mi?' dedi. 'İstemiyorum' dedim. Tacize başlayınca "Terbiyesiz" deyip kaçtım. Arkadaşım F.'ye "Rahmi amca terbiyesiz şeyler yapıyor' dedim. O da kendisine yapılanları anlattı" diye konuştu.
Öğrenci ve velilerin şikayeti üzerine tutuklanan Rahmi Yakar, hakkında Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Yakar'a, 25 Nisan 2012 tarihinde iki kız öğrenci; N.D. ile H.K.'ye yönelik 'mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan 2'şer kez 12.5 yıl hapis cezası verildi.
Yerel mahkemenin verdiği kararı inceleyen Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalında görevli tek hekim tarafından verilen raporu yetersiz buldu. Yargıtay, sanığın akıl hastalığı ve pedofili rahatsızlığı olup olmadığı konusunda kanaate varılamadığına dikkati çekerken, Adli Tıp Kurumu'ndan her iki konuda alınacak yeni heyet raporunun sonucuna göre hüküm kurulması gerektiğini bildirdi.
Kararın bozulması üzerine yeniden 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden hakim karşısına çıkarılan Rahmi Yakar, güçlükle duruşma salonuna getirildi. Yakar, suçlamaları kabul etmedi, "Ben öyle bir şey yapmadım. Cezaevinde sigara içiyorlar rahatsız oluyorum. Midem, böbreğim ağırıyor" dedi. Sanık sandalyesinde sağa-sola düşen Rahmi Yakar'ı, düşmemesi için bir jandarma eriduruşma sonuna kadar tuttu.
Mahkeme heyeti, Rahmi Yakar'ın tutukluluk süresini, dosyanın Yargıtay aşamasından geçmesi, kanıtları karartma ve kaçma olasılığının bulunmadığı ve ciddiyet gösteren sağlık durumunu göz önüne alarak tahliye edilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, Rahmi Yakar'ın her 15 günde en yakın kolluk birimine giderek adli kontrol uygulanmasını da kararlaştırdı.