İsmail AKDUMAN/SAMSUN, () - SAMSUN'da bir iç çamaşırı mağazasına girerek 19 yaşındaki çalışan Ö.K.'ya tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan 34 yaşındaki Yüksel İ.'ye mahkeme akli dengesi yerinde olmadığı gerekçesiyle ceza vermezken, tam teşekküllü bir hastanede tedavisinin yapılmasını istedi.
Olay, Samsun'un İlkadım İlçesi Zafer Mahallesi'nde geçen yıl Temmuz ayında meydana geldi. Olayda, işsiz Yüksel İ., iddiaya göre, kadın ve erkek iç çamaşırı satan bir mağazaya gitti. Burada bir süre erkek iç çamaşırlarına baktıktan sonra kadın iç çamaşırlarına bakarken çalışan Ö.K.'dan alışveriş yapacağını söyleyerek yardım istedi. Genç kız, istenilen kadın çamaşırlarını tek tek raflardan indirdiği sırada arkasına geçen Yüksel İ., vücudunu sıkıştırıp elle taciz etmeye başladı. Şaşkına dönen Ö.K. bağırıp tepki gösterek zanlıya tokat attı. Olaya müdahale eden diğer mağaza çalışanları ve çevredeki esnaf Yüksel İ.'yi tekme tokat dövüp polise teslim etti. Gözaltına alınan ve ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Yüksel İ., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Hakkında Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde basit cinsel istismar suçundan dava açıl sanık, genç kızın kendisini yanlış anladığını ileri sürerek beraatini istedi. Mahkeme heyeti, Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden alınan raporda Yüksel İ.'nin akıl hastalığı bulunduğu ve cezai ehliyetinin olmadığını açıklayarak, sanığa hapis cezası vermedi. Mahkeme, Yüksel İ.'yi iyileşinceye kadar tam teşekküllü bir hastaneye yatırılmasına karar verdi. Karara genç kız ve ailesi itiraz etti. 

İA(MS/AK) (FOTOĞRAFLI)