ZONGULDAK'ta, 13 yaşındaki kızı S.C.'ye tacizde bulunduğunu iddia ettiği dayısı 54 yaşındaki Nurettin G.'yi bıçaklayarak öldüren TIR şoförü 41 yaşındaki Sami C.'nin, ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.
Geçen 8 Eylül'de meydana gelen olayda Sami C., kızı ortaokul öğrencisi S.C.'ye yaklaşık 5 yıldır tacizde bulunduğu iddia edilen dayısı Nurettin G.'yi telefonla arayarak evine çağırdı. Sami C., oğlu 27 yaşındaki Emrah G. ile eve gelen Nurettin G.'yi bıçaklayarak öldürdü. Olayın ardından tutuklanan Sami C. hakkında, 'Kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.
'KIZIMI TACİZ ETTİĞİNİ ÖĞRENDİĞİMDE ŞOKE OLDUM'
2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkan 4 çocuk babası Sami C., kendisini savundu. Dayısının, kızına tacizde bulunduğunu öğrendiğinde şoke olduğunu anlatan Sami C., şöyle konuştu:
"Eşim bunu söylediğinde inanmak istemedim. Kızıma sordum. Kızım, dayımın 5 yıldır çeşitli zamanlarda kendisini banyoya götürüp üzerini soyduğunu, hamur yaparken arkasından gelip hareket yaptığını, son zamanlarda da 'hazır olduğunda bana haber ver' dediğini anlattı. Kızım bunları söylerken bayılmışım. Çökmüştüm. Ertesi gün savcılığa gidecektim. Ama o akşam Nurettin ve oğlu evimi bastı. Niyetlerinin kötü olduğunu anladım ve eşime polisi aramasını söyledim. O arada bana saldırdılar. Baba-oğul yerde beni tekmelemeye başladılar. Bir ara gücümü toplayıp elime geçirdiğim bıçağı Nurettin'e salladım, sonrasını hatırlamıyorum."
Mahkeme heyetinin Nurettin G.'yi telefon ile neden aradığını sorması üzerine ise Sami C., "Dayımı telefon ile aradığımı hatırlamıyorum. Evimi basıp beni yaraladıkları ve çocuklarımın psikolojilerini bozdukları için Emrah G.'den şikayetçiyim" dedi.
Ölen Nurettin G.'nin oğlu Emrah G. ise olay gecesi Sami C.'nin babasını telefonla arayıp eve çağırdığını ve peşinden gittiğinde, babasını kapının önünde kanlar içinde yerde bulduğunu, Sami C.'ye saldırmadığını söyledi. Mahkeme, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.