SAKARYA'nın Arifiye İlçesi'nde seri üretimi yapılan Türkiye'de tek ve dünyada obüs teknolojisine göre en iyilerden sayılan 'T-155 Fırtına Obüsü' basın mensuplarına tanıtıldı. 
Tasarım çalışmalarına 1995 yılında başlanan ilk Türk kundağı motorlu obüsü olarak bilinen 'Fırtına Obüsü'nün üretim aşamasına 2000 yılında geçildi ve seri üretime 2002 yılında başlandı. Arifiye'de bulunan 1'inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı'nda seri üretimi devam edilen 'T 155 Fırtına Obüsü', teknolojisi bakımından dünyada çok az silah sisteminde bulunan bir sistem taşıyor.
Türkiye'de Fırtına Obüsü'nün üretimini yapan tek tesis konumundaki Arifiye 1'inci Ana Bakımı Komutanlığı'nın obüsü Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacı kadar ürettiği, yurt dışına satış konusunda çeşitli görüşmeler yapıldığı bildirildi. T- 155 Fırtına Obüsü'nün silah sistemi teknolojilerine göre en gelişmiş obüs olarak gösteriliyor. 30 saniyede mevziye girerek yine 30 saniye içerisinde mevziden ayrılabilen Fırtına Obüsü, mekanize edilen bilgisayar sistemiyle belirtilen koordinata nokta atışı yapabiliyor.
Sakarya'da bulunan üretim tesisinde basın mensuplarına T-155 Fırtına Obüsü'nü tanıtan Arifiya Ana Bakım Merkezi Komutanı Albay Ertuğrul Akkaya, obüsün parçalarının üretim aşamaları hakkında basın mensuplarına çeşitli bilgilendirmelerde bulundu. Ana Bakım Merkezi Komutanı Albay Ertuğrul Akkaya Fırtına Obüsü'nün dünya orduları içinde kendi sınıfında çok az silah sisteminde bulunan özelliklere sahip olduğunu belirterek, obüsün 40 kilometrelik mesafeye atış yapabildiğini kaydederek şunları söyledi:
"T-155 Fırtına Obüsü dünya orduları içerisinde kendi sınıfında çok az silah sisteminde bulunan özelliklere sahiptir. Yaklaşık 8 metre uzunluğunda 52 kalibre namlusu ile 40 Km üzeri atış menzili silah üstü atış idare bilgisayarı, küresel yer bulma otomatik yönlendirme sistemi ve otomatik mermi doldurma sistemi Fırtına'ya yüksek ateş gücü sağlamaktadır."

FOTOĞRAFLI