BURSA’nın Karacabey İlçesi'ndeki Sütaş Fabrikası önünde, Tek Gıda İş Sendikası Bursa Şubesi üyelerinin, yaklaşık 3 aydır süren eylemine, jandarma ikinci kez müdahale etti. Müdahale sırasında sendika üyesi eylemciler kendilerini fabrika önündeki beton panele zincirledi. Pankartları toplayan jandarma daha sonra fabrika önünden ayrıldı.
İşten çıkarılmalar gerekçe gösterilerek, Sütaş’ın Karacabey Fabrikası önünde oturma eylemini sürdüren Tek Gıda İş Sendikası üyesi işçilerin bölgeden uzaklaştırılması için fabrika yetkililerinin talebi üzerine jandarma ekipleri bugün ikinci kez müdahale etti. Jandarma suç unsuru taşıdığı iddiasıyla pankartları toplarken, işçiler kendilerini fabrika önündeki beton panele zincirledi. Jandarmanın bölgeden ayrılmasının ardından işçiler oturma eylemine devam etti.
Müdahale sonrası Tek Gıda İş Sendikası’ndan yapılan yazılı açıklamada jandarmaya tepki gösterilirken, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘kamuya açık bir yerin işgal edilmesi’ için demokratik eylem olduğu gerekçesiyle takipsizlik kararı verdiği günde, Türkiye’nin başka bir noktasında Jandarma aynı şekilde demokratik haklarını kullanan Sütaş işçisini darp ediyor, haklarına engel oluyor” denildi.
Açıklamada, müdahale ile anayasal suç işlendiğini de öne sürülerek, şöyle denildi:
"Jandarma gücünü yöneten yetkilileri uyarıyoruz. Siz sermayenin bekçisi değilsiniz. Siz Anayasal hakların bekçisi ve koruyucususunuz. Patronun her aklına estiğinde mıntıka temizliği yapar gibi direnişçi işçileri yerinden söküp atamazsınız. Demokratik gösteri haklarını kullanan SÜTAŞ işçilerine müdahaleyi derhal durdurmaya çağırıyoruz.”
Bursa Karacabey’deki fabrika önünde eylem yapan işçilerin beklediği alana hayvan gübresi döküldüğü ileri sürülmüş, olay basına yansıyınca Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, TÜSİAD'daki görevinden istifa etmişti. Yılmaz daha sonra yaptığı açıklamada sendikaya karşı olmadığını, TÜSİAD’ın yıpranmaması adına görevi bıraktığını açıklamıştı.

FOTOĞRAFLI