Bülent CİVANOĞLU/BURSA, () - BURSA’nın merkez Yıldırım İlçesi Çınarönü ve Değirmenönü Mahallelerinde iki haftadır devam eden su kesintilerine tepki gösteren vatandaşlar, Bursa- Ankara yolunu kapatarak eylem yaptı. Susuz kaldıkları için mağdur olduklarını söyleyen mahalle sakinleri, çevik kuvvet tarafından dağıtıldı.
Merkez Yıldırım İlçesine bağlı Çınarönü ve Değirmenönü mahallesi sakinleri iki haftadır su sıkıntsı çektiklerini bildirerek, eylem yaptı. Cuma namazının ardından toplanan yaklaşık 400 kişi, Bursa- Ankara yolu üzerine geldi. Burada Ankara istikametine giden yolu trafiğe kapatan grup, uzun süredir ev ve iş yerlerinde su kesintisi yaşadıklarını, yazın çok sıkıntı çektiklerini söylediler.
Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi yetkililerinden, ‘teknik arıza nedeniyle kesinti yapıldığı’ cevabını aldıklarını ifade eden vatandaşlar, bir çok evin kaçak olması nedeniyle de su hattının bağlanmadığından şikayet ettiler. Emniyet güçlerinin 25 dakika boyunca ikna etmeye çalıştığı grup yolu açmayınca, Ankara’ya gidiş istikametinde uzun araç kuyrukları oluştu. Olay yerine gelen çevik kuvvet kalkanlarla vatandaşları ara sokaklara iterek yolu trafiğe açtı. Daha sonra Çınarönü ve Değirmenönü mahallesi sakinleri olaysız dağıldı.

FOTOĞRAFLI