GAZİANTEP'te, Suriyeli 34 yaşındaki Faris El Faris, dövülerek parasının gasp edildiğini ve otomobilinin çalındığını iddia ederek polise şikayetçi oldu.
Olay, gece geç saatlerde Güneykent Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, ülkelerindeki iç karışıklıklardan kaçarak Kilis'e yerleşen ve burada araç alım-satım işi yapan Faris El Faris, arkadaşı Mahmud Maes ile birlikte otomobil satmak için Gaziantep'e geldi. Aracı satın almak için buluştuğu kişiler tarafından dövülen 2 Suriyeli, 7 bin dolar, cep telefonlarının gasp edildiğini ve otomobilin çalındığını öne sürerek durumu polise bildirdi.
İhbar üzerine olay yerine gelen polisler, çevrede inceleme yaparken; dövülerek hafif yaralanan El Faris ve Maes'i ambulansla 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne götürdü. Ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu olan El Faris ve Maes, polise verdikleri ifadede, "Otomobil satmak için Kilis'ten Gaziantep'e geldik. Otomobili göstermek için buluştuğumuz kişiler bizi dövüp 7 bin dolar para, cep telefonları ile otomobili gasp ederek kaçtı" dedi.
Polis, gasp olayını gerçekleştirdikten sonra kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.