Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA'da, koyun otlatan çobanlar, boş bir arazide başından tek kurşunla vurularak öldürülmüş kadın cesedi buldu. Yapılan incelemede cesedin kendisinden 2 gündür haber alınamayan 18 yaşındaki Suriye uyruklu Luma Ahmet'e ait olduğu belirlendi.
Olay, sabah saatlerinde merkez Eyyübiye İlçesi'ne bağlı İkizler Mahallesi’nde bulunan yeni hayvan pazarı civarındaki boş arazide meydana geldi. İddiaya göre, sabah erken saatlerde koyun otlatan çobanlar, arazide hareketsiz yatan kadını fark edince durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ve sağlık ekipleri, yaptıkları ilk incelemede kadının başına tek kurşunla ateş edilmesi sonucu öldüğünü saptadı.
2 GÜNDÜR ARANIYORDU
Jandarma ekiplerinin yaptığı incelemede, öldürülen kadının üzerinden Suriyeli Luma Ahmet'e ait kimlik çıktı. Bunun üzerine yapılan incelemede, cesedi bulunan genç kızın geçen pazartesi günü ailesinin kayıp başvurusu yaptığı ve arandığı ortaya çıktı. Olay yerinde yapılan inceleme sonrası genç kızın cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürdü.
ALTINLARI KAYIP
Adli Tıp Kurumu'na götürülen Luma Ahmet'in cesedi, kayıp başvurusu yapan ailesi tarafından da teşhis edildi. Kızlarının öldürülmesi ile gözyaşı döken ailesi ifadesinde, "Savaştan kaçarak buraya geldik ve Eyyübiye Mahallesi'nde kiraladığımız evde yaşamaya başladık. Pazartesi günü Luma ekmek almak için evden çıktı ve bir daha geri dönmedi. Arayıp bulamayınca polise gittik ve kayıp başvurusu yaptık. Kaybolduğunu düşünürken, cesedi bulundu" dedi.
Acılı aile kızlarının kolundaki 4 bilezik, kulağındaki küpe ile parmaklarındaki 2 yüzük ile boynundaki altın zincir ile ekmek alması için verdikleri 10 lira paranın da olmadığını belirtti.
Jandarma ekipleri, ailenin ifadesinin ardından Suriyeli genç kızın gasp edildikten sonra öldürülmüş olma ihtimalini göz önünde tutarak soruşturmayı derinleştirdi. Jandarma, kaybolduğu pazartesi günü genç kızının evinin bulunduğu bölgedeki mobese ve işyerlerine ait güvenlik kameralarını incelemeye alıp, vatandaşların bilgisine başvurmaya başladı.
Jandarma, üzerindeki altınları çalındığı ve ardından öldürüldüğü tahmin edilen Suriyeli genç kızın kim ya da kimler tarafından öldürüldüğünün belirlenmesi için çalışmasını sürdürüyor.

FOTOĞRAFLI