Ahmet ACAR/DEMRE (Antalya), () - ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde, deniz yoluyla Yunanistan'a gitmeye çalışan, aralarında kanser tedavisi gören bir kadının da bulunduğu 11 Suriyeli kaçak, Kekova Sahil Güvenlik Bot Komutalığı ekiplerince yakalandı.
Deniz yoluyla bir grubun Yunanistan'ın Meis Adası'na gittiği ihbarını alan Kekova Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri, Kekova koyu açıklarında yol alan 8 metrelik tekneye 'dur' ihtarında bulundu. Kaçmaya çalışan tekneye önleme yapan Sahil Güvenlik SAGET-29 botu, TC-SG52 botunun da desteğiyle tekneyi durdurdu. Tekne kaptanı 20 yaşındaki Y.K.'yi gözaltına alan ekipler, aralarında 1.5 yaşındaki çocuğun da bulunduğu 2'si kadın toplam 11 Suriyeli kaçağı Üçağız'a getirdi. Demre Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen kaçaklardan 50 yaşındaki Sarah Tarcha'nın kanser hastası olduğu ve tedavi gördüğü tespit edildi.
Demre Jandarma Karakol Komutanlığı'na getirilen kaçaklar, sorgularından sonra sınır dışı edilmek üzere Antalya Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.

AA(SU/İD) (FOTOĞRAFLI)