Fatih KARAÇALI / ADANA, () - ADANA'da serinlemek için sulama kanalına giren Suriyeli 16 yaşındaki Hasan Ester kurtuldu, kuzeni 14 yaşındaki Ahmet Ester ise kayboldu.
Olay, merkez Seyhan İlçesi'nin Aydınlar Mahallesi'ndeki Güney Kuşak Bulvarı'nda bulunan DSİ'ye ait sulama kanalında meydana geldi. İddiaya göre, inşaatlarda işçi olarak çalışan Suriyeli sığınmacılardan Hasan Ester ile amcasının oğlu Ahmet Ester, işleri bittikten sonra serinlemek için sulama kanalına girdi. Bir süre kulaç atan Ahmet Ester, akıntıyla birlikte sürüklenmeye başladı.
Kuzeninin suyun içerisinde sürüklendiğini gören Hasan Ester, çevredekilerden bağırarak yardım istedi. Koşarak sürüklenen kuzenini takip eden Hasan Ester'in yardım çağrısını duyan vatandaşlar, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine dalgıç polisler, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Dalgıçlar Ahmet Ester'i aramak için suya girerken, amcasının oğlu Hasan Ester, "Yüzme bilmiyordu, bağırdım, girme dedim. Ama beni dinlemedi. Atladı, çırpınmaya başladı. Ben de yardım istedim" dedi.
Kaybolan Ahmet Ester'in bulunması için çalışmalar sürüyor.

FOTOĞRAFLI