Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI (Hatay), () - İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın Suriye'deki ortak yardım kuruluşuna ait yardım TIR'ı, rejime ait uçaklar tarafından vuruldu. İHH, olayda Suriyeli 1 kişinin öldüğünü, 1'i ağır 2 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Olay, saat 09.00 sıralarında Suriye'nin Halep şehrinde meydana geldi. İddiaya göre, Kestillo Bulvarı'nda seyir halinde olan yardım malzemesi taşıyan yardım TIR'ı, rejime ait uçaklar tarafından vuruldu. Olayda Suriyeli 1 kişi ölürken, 1'i ağır 2 kişi de yaralandı.
İHH, uçaktan atılan füze ile vurulan TIR'ın fotoğrafı ile birlikte bir açıklama yaptı. İHH'nın internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:
"İHH'nın Babülhava'daki yardım deposundan Halep'teki depolara makarna, un, battaniye ve sünger yataklar taşıyan iki yardım TIR'ı dün akşam saatlerinde Suriye uçakları tarafından Halep'te vurulmuştur. Suriye'deki partner kuruluşlarımızdan Genç Müslümanlar Heyeti'ne ait yardım TIR'larına Halep'in girişinde bulunan Kestillo Bulvarı'nda yapılan füze saldırısında Suriye vatandaşı 1 kişi şehit olurken 1'i ağır olmak üzere 2 kişi de yaralanmıştır."

FD(OA/BT) (FOTOĞRAFLI)