ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'nden 7 ay önce Suriye'ye geçerek terör örgütü PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD saflarına katılan ve geçen hafta çatışmada yaşamını yitiren 32 yaşındaki İbrahim Kıvık, PKK ve Öcalan sloganları eşliğinde toprağa verildi.
Suruç'ta oturan İbrahim Kıvık, 7 ay öce sınırı geçerek Kürtlerin kontrolündeki Suriye'nin Halep kentine bağlı Kobani ilçesinde PYD saflarına katıldı. Kıvık, geçen hafta Kobani'nin dış kesimlerinde terör örgütü El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti örgütü mensupları ile çıkan çatışmada ağır yaralandı. Yaralanmasının ardından sınırdan geçirilerek Türkiye'ye getirilen Kıvık, götürüldüğü Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahaleye karşın kurtarılamayarak öldü.
İbrahim Kıvık'ın cenazesi, otopsi işleminin ardından yakınları tarafından Suruç'un Aligör Beldesi'ne götürüldü. Kıvık, beldede toplanan, aralarında BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'nin de bulunduğu yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verildi. Cenaze sırasında PKK ve PYD flamaları açılırken, sık sık terör örgütü PKK ve bölücübaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı.

AL(HK/CK) (FOTOĞRAFLI)