Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () - SURİYE'nin Halep kentinin Kürtlerin kontrolündeki Kobani ilçesinde IŞİD militanlarının düzenlediği bombalı saldırıda ölen Hakkarili 30 yaşındaki Fazıl Kalapak'ın cenazesi sınırdan geçirilerek Şanlıurfa'ya getirildi.
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan Kobani ilçesinin Ebu Surra Köyü'nde, geçen salı günü IŞİD militanları tarafından PYD'ye ait bir kontrol noktasına bombalı saldırı düzenlendi. İddiaya göre patlamada, 15 yaşındayken PKK'ya katılan ve 1 yıl önce Suriye'de PYD saflarına geçen Fazıl Kalapak 3 kişiyle birlikte yaşamını yitirdi.
Fazıl Kalapak'ın cenazesi, öğle saatlerinde Mürşitpınar Sınır Kapısı'na getirildi ve burada ailesi ile aralarında HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ve Kars Milletvekili Mülkiye Birtane'nin de bulunduğu HDP'li bir grup tarafından teslim alınarak Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Kalapak'ın cenazesinin yapılacak otopsi işleminin ardından yakınları tarafından defnedilmek üzere Hakkari’ye götürüleceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI