ŞANLIURFA, () - DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde, 2012 yılında yol kesen PKK'lıların kaçırıp daha sonra serbest bıraktığı Şanlıurfalı er Reşat Çeçan'ın, PKK'lı ağabeyi Osman Çeçan Suriye'deki çatışmada öldürüldü. Suriye'den getirilen Çeçan'ın cenazesi yakınlar tarafından düzenlenen törenle Suruç'ta defnedildi.
Şanlıurfalı er Reşat Çeçan, 7 Ağustos 2012'de izinli geldiği memleketinden birliğine teslim olmaya giderken Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yol kesen PKK'lılar tarafından kaçırıldı. PKK terör örgütü tarafından kaçırılan Çeçan ve diğer kamu görevlileri, bir süre sonra PKK Kamplarına giden heyete teslim edildi.
PKK'LI AĞABEY SURİYE'DE ÖLDÜRÜLDÜ
Teröristler tarafından kaçırılan Reşat Çeçan'ın PKK saflarında yer aldığı ortaya çıkan ağabeyi Osman Çeçan, geçen yıl örgütün Suriye'deki uzantısı olan PYD'ye katıldı. Suriye'de PYD saflarında çatışan Osman Çeçan, Dirbesiye bölgesinde muhalif güçler ile çıkan çatışmada öldürüldü. Yaşamını yitiren Çeçan'ın cesedi önceki gün Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde sınırından geçirildi ve otopsi işleminin ardından yakınlarına teslim edildi.
Yakınlarının teslim aldığı Çeçan için Suruç ilçesinin Hemze Köyü'nde tören düzenlendi. Suruç'ta kalabalık bir grup tarafından PKK ve Öcalan lehine sloganlarla karşılanan Çeçan'ın cenazesi, Hemze Köyü'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Bu arada cenazede Fatma Çeçan'ın ölen oğlunun serçe parmağına kına yakıp tabutunun üzerine kına tepsisi koyduğu görüldü.

AL(HK/AK) (FOTOĞRAFLI)