Görkem ÇANCI/ ALANYA (Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde arandığı için adliyeden kaçan şüpheliyi kovalarken 4 metreden düşen polis memuru Süleyman Gündüz'ün, şüphelinin bir yakını tarafından merdivenlerden itildiği iddia edildi. Her 2 kolunda da kırık tespit edilen Gündüz ameliyata alındı.
Alanya Adliyesi'ndeki olay bugün saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan aranması bulunan İhsan T., geldiği adliyede görevli memurların durumu fark etmesi üzerine kaçmaya başladı. Şüphelinin peşinden koşan polis memuru Süleyman Gündüz'ün 'dur' ihtarlarına rağmen kaçmaya devam eden İhsan T., ara sokaklara girerek izini kaybettirmek istedi. Bu sırada kovalamaca olduğunu gören ve İhsan T.'nin yanında çalıştığı öne sürülen İbrahim A. da polis memurunun peşinden koşmaya başladı.
Adliye binasının yakınlarında bulunan bir apartmanın bahçesine kaçan İhsan T.'yi yakalamak için koşan Gündüz, yaklaşık 30 basamaklı merdivenden inmek isterken, dengesini kaybederek 4 metrelik beton zemine düştü. 2 kolu birden kırılan Gündüz, olay yerine çağırılan ambulansla özel bir hastaneye götürülerek kollarındaki kırıklar nedeniyle ameliyata alındı.
Olayla ilgili polis tutanağına göre Süleyman Gündüz, kovalamaca sırasında arkasından gelen İbrahim A. tarafından ittirildiğini hatırladığını söyledi. Polis, jandarma ve vatandaşlar tarafından yakalanan İhsan T. ve İbrahim A., karakola götürüldü. İfadeleri alınan şüphelilerden İhsan T. adliyeye sevk edilirken, İbrahim A.'nın işlemleri sürüyor.

GÇ(SU/AAA)8FOTOĞRAFLI)