Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL,() EMNİYET mensuplarına yönelik gerçekleştirilen üçüncü dalga operasyonunda savcılık sorgusunun ardından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen 12 polisin avukatları, İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı.
Basın açıklaması sırasında “Kanunları da hakimleri de değiştirseniz çaldınız”, “Yolsuzluğu yol yapanın yolunu polis keser”, “Sıfırlamaya doymayanlar hukuku da sıfırladılar” yazılı dövizler taşıdı. Bekleyen bazı şüpheli yakınları ise dua okudu.
“İNTİKAM VE RÖVANŞ SORUŞTURMALARI”
Emniyet mensuplarına yönelik üçüncü dalga operasyonları ile ilgili adliye önünde açıklama yapan şüpheli polislerin avukatlarından Murat Erdoğan, “İncelediğimiz soruşturma dosyası, uygulanan soruşturma usulleri, gerekse aylardan beri siyasi iktidar mensuplarınca müvekkillerin hedef gösterilmesi soruşturmaların, intikam ve rövanş soruşturmaları olduğunu göstermektedir” dedi.

Avukat Murat Erdoğan'ın okuduğu açıklamada, “Açıkça belirtmek isteriz ki, tüm milletimiz ve kamuoyu, sanki bir örgüt varmış ve bu örgüt tarafından büyük suçlar işlenmiş izlenimi ile yanıltılmaktadır, aldatılmaktadır. Soruşturma dosyasında suçlamalara yönelik hukuka uygun tek bir somut delil dahi bulunmamaktadır. Üzülerek belirtmekteyiz ki, evvelce yürütülen soruşturmalarda görülen açık usulsüzlükler, delilsiz ve gerekçesiz tutuklamalar, kaç İsmail kaç olayları benzeri hukuksuzluklar müvekkilerimiz hakkında da aynen uygulanmaktadır. Yargının siyasallaştığını ve siyasi iktidar mensuplarının talimatları ile hareket edildiğini üzülerek ve hayretle müşahade etmekteyiz. Müvekkillerimiz bu vatanın öz be öz evlatlarıdır. Savunma makamında bulunan avukatlar olarak yapılan tüm hukuksuzlukların sonuna kadar karşısında bulunacağımızı, bu soruşturmalar vesilesiyle yakın tarihte ülkemizde yaşanmış ve yaşanan olayların arkasındaki gerçeklerin ortaya çıkması için ulusal ve uluslararası kurumlar nezdinde hukuki yollara başvuracağız” denildi.

Avukat Erdoğan’ın açıklaması şüpheli polis yakınları tarafından sık sık, “Hırsızlar dışarıda, polisler içeride”, “Haram lokma yemedik, eller yukarı”, “Hırsız kaçamaz, polis her yerde” sloganları ile kesildi.

(FOTOĞRAFLI)