KONYA'da uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen şebekeye yönelik dün Özel Harekat ekipleri eşliğinde yaklaşık 600 polisle yapılan operasyonda, gözaltına alınan aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 60 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 48 yaşındaki Y.G., geçirdiği motosiklet kazası sonucu bacağına platin takılması nedeniyle  yürümekte güçlük çektiği için, doktor tarafından çevik kuvvet midibüsünde sağlık kontrolünden geçirildi. 
Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen sokak satıcılarına yönelik teknik ve fiziki takibin ardından dün şafak vakti operasyon düzenledi. Özel Harekat ekipleri eşliğinde yaklaşık 600 polisle Karatay İlçesi Tatlıcak ve Doğanlar Mahallesi'nde yapılan operasyonda, daha önceden belirlenen 70 adrese baskın yapıldı. Bazı evlere bahçe duvarlarından atlayıp giren Özel Harekat ekipleri açılmayan kapıları 'koçbaşı' tabir edilen balyozla kırdı. Polisleri karşısında gören şüpheliler şaşkınlık yaşadı.
Operasyonda 10'u kadın, 4'ü 18 yaşından küçük 60 kişi gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda satışa hazır paketler halinde esrar, eroin, kokain ve uyuşturucu haplar ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan kadın ve çocukların kurye olarak kullanıldığı öne sürüldü.
Şüphelilerin yapılan sorgulamanın ardından bugün sabah saatlerinde Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilip, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Y.G., geçirdiği motosiklet kazası sonucu bacağına platin takılması nedeniyle yürümekte güçlük çektiği için doktor tarafından çevik kuvvet midibüsünde sağlık kontrolünden geçirildi. Y.G. dün de polis tarafından tekerlekli sandalye ile hastanenin adlı tıp bölümüne alınıp, sağlık kontrolünden geçirilmişti.

TY(İA/AAA)(FOTOĞRAFLI)