Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı ekipler ilçede 11 ayrı adrese kaçak sigara baskını yaptı. Baskında piyasa değeri 50 bin TL değerinde 7 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Polis baskın düzenlediği bir işyerinde elektrik olmayan depoda cep telefonu ışığıyla kaçak sigaraları aradı. En çarpıcı görüntüler ise koli koli kaçak sigara ele geçirilen giyim mağazasında ortaya çıktı.
Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı polis ekipleri gelen ihbarları değerlendirmek üzere harekete geçti. Savcılıktan arama izni alan ekipler 11 ayrı adrese baskın düzenledi. Girilen ilk adreste işyeri sahibiyle konuştuktan sonra dükkanın arka bölümüne geçen ekipler arama çalışmasına başladı. Dükkanın bu bölümünde elektrik olmadığı için polis ekipleri pratik bir çözüm buldu. Polislerden birisi cep telefonunun ışığıyla aydınlatma yaparken başka bir polis memuruda arama çalışmalarını kamerayla kaydetti. Polis ekipleri aramaların sonunda dükkanda değişik yerlere saklanmış çok sayıda kaçak sigara buldu.
GİYİM MAĞAZASINDA KOLİ KOLİ KAÇAK SİGARA
Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin bastığı ikinci yer ise bir giyim mağazası oldu. Dışarıdan bakıldığında ayakkabı ve kıyafet satışı yapılan mağazaya giren polisler, depo bölümüne geçti. Polisleri bile şaşkına uğratan görüntülerde burada ortaya çıktı. Ekipler giyim mağazasından poşetlere saklanmış koli koli kaçak sigara ele geçirdi. Yapılan çalışmalar sonunda 11 ayrı adrese baskın yapılırken, biri kadın toplam 9 kişi gözaltına alınarak Asayiş Büro Amirliğine götürüldü.
Gözaltına alınanlar ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan birisi çekim yapan basın mensuplarına, "Hırsızları da çekin. Benim amblemimi koyma kardeşim" diye tepki gösterdi. Yapılan sayımda piyasa değeri 50 bin TL olan 7 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.