ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, adam öldürmek, yağma ve tehdit gibi suçlamalarla tutuklu yargılanan suç örgütü lideri Erçin M. ve adamlarının, Antalya'nın Kemer İlçesi'nde, parmak arası terlikli ve şortlu polisler tarafından yakalanmalarının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.
Ereğli Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık ve oğlu Tuğberk Posbıyık'ı öldürme talimatını yerine getirmeyen tetikçinin itiraflarıyla ortaya çıkarılan ve adam öldürmeden, yağmaya, tehditten, resmi belgede sahteciliğe kadar bir çok suça karıştığı iddiasıyla aranan Erçin M. ve adamları, geçen yıl 10 Haziran'da Antalya'nın Kemer İlçesi'nde polis operasyonuyla yakalandı. Erçin M. ve 2 adamının, saat 01.10 saralarında ilçe merkezinde bir marketin önünde otururken yakalanmalarının güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde parmak arası terlik, şort ve tişörtlü sivil polisler, silahlarını çekip koşarak yanına geldikleri Erçin M.'yi yere yatırıp kelepçeliyor. Erçin M.'nin kaçan 2 adamı da kısa sürede polisler tarafından yakalanarak gözaltına alınıyor.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame doğrultusunda Ankara 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan ve Mehmet Çetin ile Metin Koç cinayetlerinin sorumlusu olmakla suçlanan Erçin M. ve 21 adamı, 'silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek', 'suç örgütüne üye olmak, yardım etmek', 'kasten adam öldürmek', 'kasten adam öldürmeye teşebbüs', 'tehdit', 'yağma', 'genel güvenliğin tehlikeye sokulması', 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından yargılanıyor.