KARTAL'da iki gün önce kaybolan ve dün bir inşaatın su dolu çukurunda cesedi bulunan 7 yaşındaki Enes Kutu'nun akrabaları ihmalden yakındı. Minik Enes'in dayısı Fatih Çuvalcı, sorumlulardan şikayetçi olacaklarını belirtti.
Cevizli Mahallesi'nde oturan 7 yaşındaki Enes Kutu, iki gün önce okulda kitabını unuttuğunu belirterek tekrar dışarı çıkmış ve kendisinden bir daha haber alınamamıştı. İki gün boyunca tüm aramalara rağmen Enes'e ulaşılamamıştı. Dün vatandaşlar inşaat halindeki bir binanın temelinin yanındaki içi su dolu çukurunda Enes Kutu'nun cansız bedenini bulmuştu. Yaklaşık bir buçuk metre derinliğindeki su dolu çukurdan çıkarılan Enes'in cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.
Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemleri tamamlanan Enes'in yakınları bugün cenazesini teslim aldı. Ölüm olayında ihmal olduğunu öne süren Enes'in dayısı Fatih Çuvalcı, "Dün ödevini almak için okula gitmiş. Annesinden habersiz okula gitmiş. Geri dönerken birinden mi korktu yoksa köpek falan mı kovaladı. Bilemiyoruz. İnşaata girmiş. O andan sonra çocuk kayboldu. Gece boyunca aradık. Ama rastlayamadık. Sabah Enes'i birikmiş suyun içinde bulduk. İhmal ve tedbirsizlik var. Güvenlik yok. İnşaatın her tarafı açık. Daha önce de mahalle sakinleri bu konuyla ilgili yetkililere uyarıda bulunmuş. Altı aydır açıkmış burası. Sorumlulardan şikayetçi olacağız. Peşini bırakmayacağız" dedi.
Enes'in yakınlarından Kazım Çuvalcı da "İnşaat alanını daha önceden aramışlar ama bulamamışlar. Kimse orada kaybolduğunu tahmin etmemiş" diye konuştu.
Enes'in cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Kartal Cevizli'deki Yeşil Cami'ye götürüldü. Burada kılınacak namazdan sonra Kurtköy Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.