SİİRT'in Tillo İlçesi'nde SP Belediye Başkan adayı Behmen Aydın, evinin önünde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını öldü, olayda 5 kişi de yaralandı.
Tillo İlçesi'nde Saadet Partisi (SP) Belediye Başkan adayı 56 yaşındaki Behmen Aydın, Siirt kent merkezindeki Yeni Mahalle'deki evinden bugün saat 14.30 sıralarında 5 arkadaşı ile birlikte çıktı. Bu sırada bir araçla gelen kimliği belirsiz kişiler Behmen Aydın ile birlikte yanındaki bıçaklı saldırıda bulundu. Saldırıda Behmen Aydın ile birlikte yanında bulunan İdham Aydın, Recep Menduhoğlu, Hazım Abbasioğlu, Abdulkerim Abbasioğlu ve Abdulkerim Menduhoğlu ağır yaralandı. Yaralılar gelen ambulanslarla Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bıçak darbesinin kalbine isabet ettiği SP Tillo Belediye Başkan adayı Behmet Aydın, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ağır yaralı 5 kişinin yoğun bakım ünitesindeki tedavisi devam ediyor. Ölüm haberinin duyulması üzerine SP'liler, hastaneye akın etti.
Görgü tanıkları, Behmen Aydın ile yanındaki kişilere siyah Hyundai marka bir araç içerisinden inen birkaç kişinin bıçakla saldırdığını, birkaç dakika süren olay sonra aynı araçla olay yerinden kaçtığını söyledi. Güvenlik güçleri, kaçan saldırganları yakalamak için kapsamlı soruşturma başlattı.
Dün yapılan seçim sonrasında, Tillo'da AK Parti adayı Mehmet Mesut Memduhoğlu 505 oyla birinci, SP adayı Behmen Aydın 382 oyla ikinci sırada, BDP adayı Seyfettin Aydın ise 95 oyla üçüncü sırada yeralmıştı.
SP adayı Behmen Aydın, dün oyların sayımı sırasında bazı kişilerle tartıştığı öne sürüldü.

TK(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)