Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da kiraladıkları otomobil ile soygun yapmaya çalışan biri asker 5 kişi suçüstü yakalandı.
Merkez Yüreğir İlçesi'nde devriye gezen motosikletli Güven Timleri, içinde 5 kişinin bulunduğu 01 CLK 15 plakalı otomobilden şüphelenerek takibe aldı. Günboyu, Kozan Caddesi üzerinde bulunan banka ve PTT şubelerinin etrafında dolaşan otomobil, son olarak Yaşar Doğu Caddesi'ne gelerek beklemeye başladı. Otomobilden inen şüpheliler, cadde üzerinde bulunan Dervişler PTT Şubesi'ne girip çıktıktan sonra otomobile tekrar bindi. Takip edildiklerinden habersiz olan zanlılar, kafalarına kar maskesini takıp, harekete geçecekleri sırada Güven Timleri müdahale etti. Ekibin elinden kaçmaya çalışan zanlılardan biri sığındığı internet kafenin içerisinde, masanın altına saklanırken, 4'ü de otomobilden inerken yakalandı.
Şüpheliler Onur B. (26), Nazif Ö. (34), Cihan G. (24), Ozan Ö. (20) ile birliğinden izinli geldiği öğrenilen asker İbrahim Y. (22) Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerin kullandığı kiralık otomobilde yapılan aramada, elektro şok cihazı, bir sallama olarak adlandırılan bıçak, kar maskeleri ele geçirildi. Uyuşturucu satmak, kullanmak ve hırsızlık suçlarından çok sayıda kaydı bulunan şüphelilerin ifadelerinde, "Bırakın soygun yapmayı, daha niyetlenmişken yakalanmak zorumuza gitti" dediği ileri sürüldü.
Şüpheliler ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nazif Ö., adliyeye götürülürken Karşıyaka Spor taraftarlarının tribün tezahüratını olan "Sin sin sin, kaf kaf kaf, kafsin kafsin kafsin, kaf" sözlerini bağırdı.

FK(BK/BT) (FOTOĞRAFLI)