Mücahit YOLCU/ KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ'ta, polisler tarafından gerçekleştirilen soygun tatbikatı gerçeği aratmadı. PTT şubesinin mizansen gereği soyan şüpheliler, polislerce kısa sürede yakalandı.
Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından kentteki kurum ve işyerlerinde yaşanabilecek olası soygunlarla ilgili yapılması gerekenler, şüphelileri yakalama ve süreyle ilgili tespitler yapılması amacıyla tatbikat düzelendi. Senaryo gereği, Ekmekçi Mahallesi'ndeki PTT şubesini soyan silahlı 2 şüpheli, plakasız otomobille kaçtı. PTT görevlilerinin panik butonuna basmasının ardından harekete geçen sivil ve resmi kıyafetli polisler, bölgedeki kavşakları kapatarak şüphelilerin gelmesini bekledi.
Şüphelilerin içinde bulunduğu otomobil, polisler tarafından kısa süre sonra durduruldu. Senaryo gereği durdurulan otomobilden inerek yaya olarak kaçmaya devam eden şüpheliler, kısa süren kovalamaca sonucu çaldıkları paralarla birlikte yakalandı. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, tatbikat ile hem polisleri sürekli göreve hazır hale getirmeyi, hem de tecrübe sahibi olmalarını amaçladıklarını kaydetti.

FOTOĞRAFLI