Cenk TOPCU/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, silahlı soygun yaptıkları iddiasıyla 2 arkadaşı ile tutuklu yargılanan 29 yaşındaki Mustafa Ö., adliyeye başındaki namaz takkesi ve Yasin kitabıyla geldi.
Zonguldak, Bartın ve Bolu'da toplam 5 akaryakıt istasyonuna maske takıp girip çalışanları kelepçeleyerek para ve sigara alan 3 kişi, polis ve jandarmanın ortak yaptığı çalışmalar sonunda yakalandı. Şüphelilerin kullandığı otomobilde, akaryakıt istasyonlarından çaldıkları 14 bin lira ile sigara paketleri bulundu.
Tutuklanan şüpheliler Mustafa Ö.,  31 yaşındaki Aykut S. ve 22 yaşındaki Gökhan D. hakkında, 'nitelikli yağma', 'kişi hürriyetini yoksun kılma', 'silahla tehdit' suçlarından Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Sanıklardan Mustafa Ö., bugünkü duruşmada için adliyeye başındaki namaz takkesi ve elindeki Yasin kitabıyla geldi. Cezaevi aracından jandarmalar arasında inen Mustafa Ö., duruşma salonuna girerken namaz takkesini çıkardı.
Mustafa Ö., taksinin sahibi olduğunu, soygunlarla bir ilişkisi olmadığını, sadece arkadaşlarına sigaraları satmalarında yardımcı olduğunu ileri sürdü ve tahliyesini talep etti. Tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAFLI