Yusuf ÇINAR/ ÇORUM, ()- İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Teknik Takip ve Bilgi İşlem eski sorumlusu olan Çorumlu Başkomiser Muhammed Kaya'nın gözaltına alınması sonrası Çorum’un Yenikaradona köyünde yaşayan ailesinin evi kendilerine destek için gelen insanlarda doldu. 59 yaşındaki anne Zahide Kaya "Bu bayram hiçbir bayramda olmadığı kadar evimiz kalabalık. Bayram buruk geçiyor ama mutluyuz" dedi. Polislerin hala tutsak olduklarını söyleyen anne Kaya, "Orada hiçbir şekilde hiç birisini tutma hakları yok, ama onlar birilerinin emri ile tutuluyor" diye konuştu.
Bir dönem 'Türk polisinin destan yazdığını' dile getiren Zahide Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bizim çocuklarımız gibi çocuklar olduğu sürece Türk polisi destan yazmaya devam edecek yine destan yazacaktır. Bir zamanlar gazetelerde çıkmıştı. ‘Türk polisi dünyaya ders verdi’ diye yine ders verdi dünyaya ve vermeye de devam edecek. Bir akşam sabah ya da bir hafta 10 gün aç bırakma ile yıldıracaklarını zannediyorlarsa asla yılmayacaklar. Onların yürekleri çok büyük, gönülleri çok büyük yaptıkları iş çok kutsal bir iş, hiç bir şekilde hile götürmeyecek bir iş, görevlerini hakkıyla yapan çocuklar onlar. Daha önce dünyaya nasıl ders verdilerse şimdi de yine ders veriyorlar dünyaya, benim gönlüm yüreğim onlarla birlikte o çocukların alnından öpüyorum. Bizim çocuklarımız bugün sabah namazını betonda, yerde seccade yok hiç birşey yok herkes gömleğini sererek kıldılar. Başını onlarla birlikte seccadeye götüren, onları tutanlar Allah’tan korksun ve utansınlar. Vicdanlarına bırakıyorum o büyüklerimizin de annelerinden ayrı geçirdikleri ilk bayramı düşünsünler. Merhamete azıcık merhamete gelsinler diyorum."
'SEÇİM MALZEMESİ YAPMAK İSTİYORLAR'
Muhammed Kaya’nın eşi Fatma Kaya da, eşinden emin olduğunu çok gururlu duyduğunu dile getirdi. Bir hukuksuzluk yapıldığını savunan Fatma Kaya şöyle konuştu:
"Serbest kalmaları gerekiyor ki bunlar zaten suçsuz en baştan beri. Bu iş çok yakın zamanda dönecek. Buna kalbim o kadar emin ki inşaallah dönecek ve hukuksuzluk tamamen bitecek. Bizimkiler tertemiz zaten suçsuzlar ve o diğerleri içeri girecekler. Bu işi yapan hakim ya da savcılar her neyse bir düşünsünler, 'biz suçsuz yere birlerini tutuyoruz. Hapse atmaya çalışıyoruz, bunun için bir sürü bahane uydurmaya çalışıyoruz bir şekilde kılıfına uyduralım da' diye, ama Allah fırsat vermeyecek. Bu insanları seçim öncesi alarak malzeme yapmak istiyorlar. Başbakan, bizi hayal kırıklığına uğrattı. Bülent Arınç bizi çok üzdü. Allah’a havale ediyoruz."  

FOTOĞRAFLI