Son Dakika! Gaziantep'teki Operasyonda Canlı Bomba Kendini Patlattı! 3 Polis Şehit
Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde terör örgütüIŞİD'in hücre evine yönelik operasyon sırasında yakalanacağını anlayan terörist kendisini patlattı.
CANLI BOMBA KENDİSİNİ PATLATTI
Şahinbey ilçesine bağlı GüneykentMahallesi'ndeki bir evde teröristlerin saklandığı ihbarı alan İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi ekipleri, bölgenin giriş ve çıkışlarını zırhlı araçlarla kapattı. Daha sonra belirlenen eve giren ekiplerin çalışması sırasında terör örgütü IŞİD üyesi kendisini patlattı.
POLİS ŞEHİT, 8 KİŞİ YARALI
Patlamayla birlikte ortalık savaş alanına dönerken çok sayıda kişi yaralandı. Aralarında polislerin de bulunduğu 10'dan fazla yaralı, bölgeye sevk edilen ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere taşınarak tedaviye alındı.
İlerleyen dakikalarda ise 3 polisin şehit olduğu, 4'ü Suriye uyruklu 8 kişinin yaralandığı haberi geldi. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da gelişmeyi doğruladı. Öte yandan Suriyeli olmayan 4 kişinin de polis olduğu öğrenildi.
GÖZALTINA ALINANLAR OLDU
Polis Özel Harekat timlerinin zırhlı araçlarla önlem aldığı patlamanın meydana geldiği bölgeye kimse yaklaştırılmazken, olayla ilgili 7-8 kişi de gözaltına aldı.
ALEVİLERE YÖNELİK SALDIRI YAPACAKLARDI
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldı.
Vali Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süreden beri Alevi Kültür Derneğine yönelik "canlı bomba" saldırısı yapılacağı ihbarı bulunduğunu, ekiplerin buna yönelik çalışması sırasında terör örgütü IŞİD'in hücre evinin tespit edildiğini söyledi.
Hücre Evi Baskınında Patlama... Olay Yerinden İlk Kareler
Fotogaleri: Hücre Evi Baskınında Patlama... Olay Yerinden İlk KarelerOPERASYONLAR KARARLILIKLA SÜRECEK
Operasyon için harekete geçen ekiplerin çalışması sırasında teröristlerin kendilerini imha ettiğini ifade eden Yerlikaya, kentin huzur ve güvenliği için IŞİD, PKK ve FETÖ terör örgütlerine yönelik çalışmaların büyük bir kararlılıkla süreceğini vurguladı.
İşte olay yerinden ilk kareler: