Gürkay GÜNDOĞAN- Cenk TOPCU/ZONGULDAK, () - SOMA'daki maden faciasında yaşamını yitiren 3 Zonguldaklı maden işçisi gözyaşları arasında toprağa verildi. Ölen madencilerden 52 yaşındaki Nurettin Kara'nın eşi Ayten Kara'nın tabuta sarılıp, "Bana söz verdin; 'Artık rahat edeceğiz' diyordun. Şimdi nereye gidiyorsun, böyle mi olacaktı?" diyerek ağlaması yürek burktu.
Ölüm madeninden çıkarılan Nurettin Kara ve 27 yaşındaki Muharrem Şen'in cenazeleri, aynı cenaze aracıyla Çaycuma İlçesi'ne bağlı Yolgeçen Köyü'ne getirildi. 5 yıl önce emekli olmasına rağmen geçim sıkıntısı nedeniyle aynı ocakta çalışmaya devam eden 1 çocuk babası Nurettin Kara'nın cenazesinin eve taşınması sırasında eşi Ayten Kara ve oğlu İlker Kara gözyaşı döktü. Ayten Kara'nın, "Seni çok seviyorum. İlk aşkımsın sen benim. Bana söz verdin; 'Artık rahat edeceğiz' diyordun. Şimdi nereye gidiyorsun, böyle mi olacaktı" diyerek ağlaması herkesi duygulandırdı. Ayten Kara evin önünde de eşinin tabutuna sarılıp, "Onu oradan çıkarın ne olursunuz" diyerek ağlamaya devam etti. Madencinin oğlu İlker Kara da "Melek gibi babamı toprağa vereceğim, babam gitti ben hiçbir şey yapamadım" diyerek ağladı.
SON MAAŞINI ALIP AYRILACAKTI
Nurettin Kara'nın ağabeyi emekli maden işçisi 63 yaşındaki Tevfik Kara, kardeşinin geçim sıkıntısı çekmesi nedeniyle emekli olduktan sonra çalışmaya devam ettiğini söyledi. Kardeşinin 20 yıllık tecrübeli bir madenci olduğunu anlatan Tevfik Kara, "En son görüştüğümüzde bana artık bırakacağını söyledi. Bu ay sonu son maaşını alıp işi bırakacaktı. 'Köyüme gelip bağ bahçe yaparım' diyordu. Hayali buydu, ama olmadı" dedi.
Nurettin Kara ile 4 yıllık evli, 3 yaşında kızı olan Muharrem Şen'in cenazeleri, evlerinde helallik alınmasının ardından köy camiinde öğlen kılınan cenaze namazından sonra gözyaşları arasında aynı mezarlıkta toprağa verildi.
CENAZEYE VALİ KATILDI
Faciada ölen evli ve 3 çocuk babası 34 yaşındaki Kenan Avcı'nın cenazesi de dün akşam Zonguldak merkeze bağlı Himmetoğlu Köyü'ne getirildi. 4 yıl önce Zonguldak'ta 900 lira aldığı maden ocağından ayrılıp Soma'ya göç ederek ölüm madeninde işe başlayan Kenan Avcı'nın köy camiindeki cenaze namazına Vali Ali Kaban, Belediye Başkanı CHP’li Muharrem Akdemir, 3'üncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Necdet Köse, CHP Zonguldak Milletvekilleri Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk de katıldı. Cenaze namazını İl Müftüsü Nuh Korkmaz kıldırdı. Korkmaz'ın, Soma faciasında ölen işçiler için yazdığı şiiri müezzin okudu. Cenaze namazının ardından üzerinde Türk bayrağı bulunan Kenan Avcı'nın cenazesi omuzlarda mezarlığa taşınarak toprağa verildi.

GG,CT(EE/AK) (FOTOĞRAFLI)