ZONGULDAKLI 5'İNCİ MADENCİ DE TOPRAĞA VERİLDİ
Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren maden işçisi evli ve 1 çocuk babası 33 yaşındaki Ramazan Ünal'ın cenazesi, memleketi Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Basat Köyü'nde toprağa verildi. Ramazan Ünal için evinin önünde helallik alındı. Madencinin annesi Cevriye Ünal, kızkardeşi Ayten Ünal ve diğer yakınları son kez Ramazan Ünal'ın yüzüne baktı. Ünal'ın tabutunun evden çıkarılıp kamyonetin kasasına konulması sırasında annesi ve diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu. Kamyonetin peşinden koşmak isterken durdurulan Ayten Ünal sinir krizi geçirdi. Madencinin küçük kızı 6 yaşındaki Gülten de gözyaşlarını tutamadı.
Ünal'ın, Basat Köyü Camii'ndeki cenaze namazına CHP Zonguldak Milletvekilleri Mehmet Haberal, Ali İhsan Köktürk, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar da katıldı. Ünal'ın cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
YARALI ÇIKMIŞ, HASTANEDE ÖLMÜŞ
Ramazan Ünal'ın, ocaktan ilk çıkan yaralı işçiler arasında yer aldığı, ancak hastanede hayatını kaybettiği belirtildi. Soma'da başka bir maden şirketinde çalışan amcası Cemal Ünal, yeğeninin ocaktan çıkan ikinci yaralı madenci olduğunu, hatta sedye üzerinde ocaktan çıktığında görüştüklerini de söyledi. Cemal Ünal, şöyle konuştu:
"Madenden çıktığında sağlıklı güzeldi. Ben gördüm, konuştum. O da konuştu. 'Ben mahvoldum' dedi. Sonra ambulansla götürüldü. Beni almadılar ambulansa. Peşinden gittim hastanelere baktık bulamadım. Aradım, araştırdım bulamadım. Nereye gitsek isim yoktu. 'Acaba öldü mü?' dedik. Sonra morgda bulduk."
5'İNCİ İŞ GÜNÜNDE ÖLMÜŞ
Yeğeninin daha önce Ankara'da inşaatlarda ve maden işinde çalıştığını anlatan Cemal Ünal, "Soma'ya geldi bu kazanın yaşandığı maden ocağına başvurdu. İşçi alımı yoktu. Tekrar Ankara'ya döndü. Sonra tekrar geldi, başka bir firmaya başvurdu. Kabul edilmedi. Sonra eski başvurduğu yere gitti başladı. 5'inci gününde de bu olay oldu" dedi.

GG,CT(EE/AAA) (FOTOĞRAFLI)