Mustafa ULUSOY/DODURGA (Çorum), () - MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki madende meydana gelen faciada hayatını kaybeden işçilerden 48 yaşındaki Ramazan Çatar ve 36 yaşındaki Ahmet Erol, memleketleri Çorum'un Dodurga İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Soma’da meydana gelen maden faciasında yaşamlarını yitiren işçilerden Ramazan Çatar ve Ahmet Erol'un cenazeleri dün akşam memleketleri Çorum'un Dodurga İlçesi'ne getirildi. Bugün ilçe Devlet Hastanesi'nin morgundan alınan cenazeler evlerinin önünde alınan helalliklerin ardından Kızılkanat Cami'ne getirildi. Maden işçileri için burada düzenlenen törenen Vali Sabri Başköy, Ak Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Murat Yıldırım ve Cahit Bağcı, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Evli ve bir çocuk babası Ramazan Çatar’ın 3 yıl önce Soma'ya göç ettiği öğrenilirken, 5 ay sonra emekli olup memleketine geri dönmeyi planladığı belirtildi. Ahmet Erol’un ise 2008 yılından bu yana Soma'da çalıştığı ifade edildi. Her iki işçide kılınan cenaze namazlarının ardından ilçe mezarlığıda yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

MU(MS/AK) (FOTOĞRAFLI)