5 MADENCİ DAHA TOPRAĞA VERİLDİ
Soma İlçesi'ndeki kömür ocağı faciasında yaşamını yitirenlerden 5 işçi daha Kütahya'nın Tavşanlı, Hisarcık ve Emet ilçelerine bağlı köylerde toprağa verildi.
Ölen işçilerden evli ve 2'şer çocuk babası Tuncer Ülhan (46), Kamber Çağlar (26)  ile bekar olan İsmail Öztürk'ün (23) cenazeleri yakınları tarafından Soma'dan Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Balıköy beldesinin Çaldibi Köyü'ne getirildi. Çaldibi Köy Camii'nde ikindi namazının ardından düzenlenen cenaze törenine Vali Şerif Yılmaz, Kütahya Belediye Başkanı Kamiel Saraçoğlu, AK Parti Milletvekili Vural Kavuncu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cengiz Akçay, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler,  ölen 3 işçinin yakınları ile çok sayıda kişi katıldı. Kılınan cenaze namazından sonra Tuncer Ülhan, Kamber Çağlar ve İsmail Öztürk'ün Türk bayraklarına sarılı olan tabutları köy mezarlığına götürüldü. 3 işçi burada gözyaşları içinde toprağa verildi.
Ölenlerden Kamber Çağlar'ın satın aldığı ev için izin aldığını, ancak bankadaki işlemlerinin ertesi güne kalması nedeniyle kömür ocağına gittiği belirtildi. Tuncer Ülhan'ın ise emekliliğine 2 yıl kaldığı, oğulları Okan ve Bahattin ile olayın meydana geldiği kömür ocağında birlikte çalıştıkları, Okan Ülhan'ın haftalık izni nedeniyle, diğer oğlu Bahattin'in ise gece vardiyasında çalıştığı için olay sırasında ocakta bulunmadıkları öğrenildi. 
İsmail Öztürk'ün de 3 gün önce Soma'daki kömür ocağında işe başladığı belirtildi.
Soma'da meydana gelen faciada yaşamını yitiren işçilerden evli 3 çocuk babası Özgür Şen'de (36) Kütahya'nın Hisarcık ilçesine bağlı Kutluhallar Köyü'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine Hisarcık Kaymakamı Fethi Savran, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.
Ölenlerden evli 3 çocuk babası Ömer Elibol'un (47) cenazesi Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Dereli Köyü'ne getirildi. Cenaze törenine  Kütahya Vali Yardımcısı H.Mete Buhara ile çok sayıda kişi katıldı. Elibol, köy mezarlığında toprağa verildi.

OK,MA(EK/SSA) (FOTOĞRAFLI)