CAN GÜRKAN GÖZALTINDA

Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan’ın oğlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Group CEO'su Can Gürkan da gözaltına alındı. Soruşturmanın zanlıları arasında Alp Gürkan ile Genel Müdür Ramazan Doğan'ın ise bulunmadığı belirtildi.

Soma’daki maden faciası soruşturması kapsamında gözaltına alınanlara Alp Gürkan’ın oğlu Can Gürkan da eklendi. Soma'ya gelen Can Gürkan'ın gözaltına alınarak Soma İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildiği, buradaki ifadesinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı da 25'e çıktı.

11 KİŞİNİN TUTUKLANMASI İSTENDİ

Bu arada Soma Adliyesi'nde zanlıların ifadelerini alan 4 savcı, ilk olarak getirilen 5 kişinin de aralarında bulunduğu toplam 11 kişiyi tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Soruşturma kapsamında, madendeki gaz ölçümü yapılan aletlerin incelendiği, karbonmonoksit ve metan gazı yükselişlerinin bazılarının, sınır değerlerin üzerinde olduğunda teknik nezaretçi defterine işaretlenmediğinin tespit edildiği öğrenildi. 

CHP'Lİ ÖZEL AÇIKLAMA YAPTI

Soma Adliyesi'nde bulunan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de "Biz muhaflefet partisi olarak kurtarma çalışmalarının sonuna kadar madendeydik, şimdi de adliyedeyiz. Burada, 'taksirle ölüme sebebiyet vermek'ten soruşturmanın açıldığını öğrendik. Bu bir trafik kazası suçunun cezasıdır. Biz, zanlılar hakkında 'ihmalli davranış sonucu ölüme neden olmak'tan, 10 ile 25 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılmasını bekliyoruz" dedi.

SOMA (Manisa), ()

AÖ(SSA)