36 KİŞİ GÖZALTINDA
Soma'da polisin gözaltına aldığı 8 avukatın da aralarında bulunduğu 36 kişi, Soma Linyit Spor Salonu'na götürüldü. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, spor salonuna girip gözaltılarla ilgili bilgi aldı. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan CHP'li Özel, “Buradaki insanlar hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltına alındı" dedi.
Polisin kimlik kontrolü yaptıktan sonra gözaltı işlemi uyguladığını anlatan Özgür Özel, şunları söyledi:
"Bu insanlar neden bu spor salonuna getirildi? Sanırım 4 bin kişiyi gözaltına almak istiyorlar. Gözaltındakilerden 2'si yaralı, birinin kolu kırık ya da çıkık, diğerinin ise yüzünde kanama var. Hastaneye götürmek istedik, ancak arkadaşları serbest kalana kadar yanlarından ayrılmayacaklarını söylediler. Birkaç arkadaşımız da ters kelepçe yapılması nedeniyle bileklerinde kabarma var." 
CHP Milletvekili Özel, gözaltına alınanların serbest bırakılması için iki milletvekilinin Başsavcıyla görüşmeye gittiğini kaydetti.
TAKVİYE KUVVET GELDİ
Bir grup avukat da kimliklerini gösterdikten sonra spor salonuna girdi. Spor salonu önünde kalabalığın artması üzerine de takviye Çevik Kuvvet polisleri sevk edilerek geniş güvenlik önlemi aldı.
'BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ' SLOGANI ATTILAR
Gözaltındakilerin tutuldukları spor salonunda 'Baskılar bizi yıldıramaz' sloganı duyuldu. Avukatların dışında gözaltına alınanların da Somalı gençler olduğu bildirildi.
Gözaltına alınan 8'i avukat 36 kişi tutuldukları spor salonundan sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye sevkedildi. Avukatların ifadesinin Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacağı belirtildi.

Tufan HAMARAT- Yüksel KOÇ- Mücahit BEKTAŞ/SOMA (Manisa), ()

(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)