BAŞBAKAN MADENİ GEZDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile geldiği Soma'da dünden beri bölgede bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan bilgi aldı.
Ege Linyitleri İşletmesi Müessese Müdürlüğü'nde bir süre kalan Başbakan Erdoğan, merdivenlerden yürüyerek maden sahasına indi. Bu sırada bazı vatandaşlar, alınan yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle Başbakan Erdoğan'a tepki göstererek, "Bizim acımızı paylaşmaya geldiniz, neden bu kadar güvenlik önlemi aldınız" diye sordu. Bir kişinin de madendeki ölümler için, "Bunlar sizin eseriniz" dediği duyuldu. Başbakan Erdoğan herhangi bir açıklama yapmadan madenden ayrıldı.
ÖLENLERİN SAYISI 238'E ÇIKTI
Başbakan Erdoğan daha sonra basına yaptığı açıklamada, faciada yaşamını yitiren madencilerin sayısının 238'e ulaştığını söyledi. Yaralı kurtarılan 80 işçiden 19'unun taburcu edildiğini belirten Erdoğan, şu anda ağır yaralı bulunmadığını söyledi.
Madende kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten Erdoğan, 77 milyon olarak son drece zor bir süreçten geçildiğini anlattı.

(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)