İZMİR’de narkotik timlerinin geçen iki ay içerisinde kentin çeşitli semtlerinde şafak vakti özel hareket timlerinin desteğiyle yaptığı baskınlarda, sokak satıcılarına yönelik önemli darbe vuruldu. Ayrıca polisin yılbaşından bu yana 11 aylık operasyonlarında ise,toplam 4 ton 397 kilo esrar, 78 bin 792 uyuşturucu hap ile 30 kilo eroin ele geçirildi, 401 kişi de tutuklandı.
Özellikle doğu illerinden getirilen uyuşturucunun, kentteki dağıtımının sokak satıcıları aracılığıyla yapıldığını saptayan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı. Torbacı olarak adlandırılan sokak satıcılarına yönelik 6 ay süren takibin ardından semt semt 5 baskın düzenlendi. Özel hareket timlerinin de desteğiyle şafak vakti düzenlenen bu baskınlarda, sokak satıcısı ile bunları yönlendiren 138 kişi gözaltına alındı. Bu zanlılardan 128’i tutuklandı.
11 AYLIK SÜREDE DE KENTİN REKORU KIRILDI
Sokak satıcılarına yönelik bu baskınların yanı sıra, yine narkotik timleri uyuşturucuları kente getiren şebekelere yönelikte operasyonlar düzenledi. Kent genelinde çeşitli yöntemlerle uyuşturucu tacirliği yapan kişilere yönelik bu operasyonlar sonrasında ise, büyük başarı elde edildi. Bu güne kadar ele geçirilenin çok üzerinde bir rakama ulaşan polis, yılbaşından bu yana 11 aylık sürede, toplam 4 ton 397 kilo esrar, 78 bin 792 uyuşturucu hap ile 30 kilo eroin yakaladı. Torbacıların yanı sıra bu operasyonlarda yakalanan şüphelilerin de katılımıyla toplam tutuklu sayısı da 401 kişiye çıktı.