ADANA'da geçen eylül ayında, yolda yürüyen 31 yaşındaki Fatma Çakar'ın kulağındaki altın küpeyi gasp ettikleri iddiasıyla haklarında dava açılan tutuklu sanıklar 27 yaşındaki Erdal Özkan ile 23 yaşındaki Ersin Bağcı'nın yargılamasına başlandı. Sanıklardan Özkan, "Ersin 'Çocuğum hasta, para bulmamız lazım. Gelen kadının kulağındaki küpeyi alalım mı?' dedi. Ben de kadının kulağındaki küpeyi aldım" diye kendini savundu.
Olay, merkez Yüreğir İlçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde, 2 Eylül 2013'te meydana geldi. İddiaya göre, sağlık ocağından çıkıp evine yürüyen Fatma Çakar'ın arkasından yaklaşan iki kişiden biri kadının gözlerini kapattı, diğeri de altın küpelerini zorla aldı. Gaspçılara direnen Çakar, olay sırasında sağ elinden de yaralandı. Fatma Çakar'ın şikayeti üzerine çalışma başlatan polis, şüpheliler Erdal Özkan ve Ersin Bağcı'yı yakaladı. Emniyetteki ifadelerinde suçlamayı kabul etmeyen şüpheliler, tutuklandıkları Nöbetçi 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki sorgularında suçlarını itiraf etti.
Cumhuriyet savcısı, şüpheliler hakkında 'nitelikli yağma, yaralama ve uyuşturucu bulundurma' suçlarından 23'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.
BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR
5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar, birbirlerini suçladı. Sanık Özkan, "Ersin, 'Çocuğum hasta, para bulmamız lazım' dedi. Parkın oraya gittik. Ersin su almaya gitmişti. 'Bir kadın geliyor, kulağında küpesi var. Alalım mı?' dedi. Ben de karşılık vermedim. Uyuşturucunun etkisinde idim. Kadının kulağındaki küpeyi ben aldım. Ersin de yanımda durdu. Sonra Ersin'in kullandığı bisikletle kaçtık. Küpeyi de kuyumcuya satıp parasını paylaştık. Müşteki Arapça bağırdı. Hiç elini ayağını oynatmadı. Ayaktaydı. Almak için elini bükmedim. Sadece kulağından çekip aldım. İkimiz de uyuşturucu kullanmıştık. Nasıl yaptığımızı hatırlamıyorum. Ancak Ersin teklif etti. Küpeyi de o sattı" dedi.
'SONRA HABERİM OLDU'
Sanık Bağcı da "Olay tarihinde diğer sanık Erdal ile birlikte geziyorduk. Erdal bana sormadan bisikletten indi. Ben yoluma devam ettim. Daha sonra koşarak gelip bisiklete bindi. Erdal koşarak gelirken bir kadın da Arapça bağırıyordu. Ne dediğini bilmiyorum. Kime bağırdığına da bilmiyorum. Daha sonra Erdal'ın o kadının küpesini aldığını öğrendim. Sonra küpeyi kuyumcuya satıp, parayı paylaştık. Küpeyi ben sattım. Erdal dışarıda bekledi. Ben de uyuşturucu kullanmıştım. Uyuşturucunun verdiği etki ile böyle bir suç işledim" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen Fatma Çakar'ın ifadesinin alınabilmesi için zorla getirilmesine ve sanıkların tutukluluklarının devamına karar vererek davayı erteledi.