Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da tartıştığı bir kişiye tabancayla ateş ederken yol kenarında çalışan Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ) işçisi 49 yaşındaki Mehmet Ali Şan'ı karnından yaraladığı iddia edilen 28 yaşındaki Kenan K. polis tarafından yakalandı. 
Olay dün akşam Samsun'un İlkadım İlçesi Kazım Karabekir Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre yolda yürüyen Kenan K., daha önceden kavgalı olduğu ve bu nedenle aralarında husumet bulunan O.K. ile karşılaşınca aralarında tekrar tartışma başladı. Tartışma kavgaya dönüşünce O.K. ve yanındaki arkadaşı H.B., Kenan K.'ya kurusıkı tabanca ve av tüfeğiyle ateş etmeye başladı. Şüpheli de üzerindeki ruhsatsız tabancayla karşı gruba ateş etti. Açılan ateş sonucu çatışmanın olduğu yerde YEDAŞ'a ait eletktirik trafosu inşaatında çalışan Mehmet Ali Şan, karın boşluğundan vurularak yaralandı. Şüpheliler ise olay yerinden kaçtı. 
'KAZAYLA BAŞKASI VURULDU'
Silahlı çatışmanın ardından soruşturma başlatan polis, Mehmet Ali Şan'ı tabancayla yaralayan Kenan K.'yı bugün olayda kullandığı silahla birlikte Kazım Karabekir Mahalesi'nde gözaltına aldı. Polise ifade veren şüpheli, "O.K. ile daha önce kavga ettik ve bu nedenle aramızda husumet vardı. Olay günü karşılaşınca bana yanındaki arkadaşıyla birlikte ateş etmeye başladı. Ben de kendimi korumak için ateş ettim ama kazayla başkası vuruldu" dedi.
Olayla ilgili soruşturma sürerken, diğer şüphelilerin de yakalanması için çalışmanın devam ettiği bildirildi.
Gazi Devlet Hastanesi'nde tedavisi süren Mehmet Ali Şan'ın sağlık durumunun ise iyi olduğu belirtildi.

HÇ(MS/COŞ) (FOTOĞRAFLI)