SAMSUN'da Yeşilırmak Dağıtım A.Ş.'ye (YEDAŞ) ait elektrik kablolarını yer altına alma çalışması yapan taşeron işçilerden 25 yaşındaki İlyas Coşar, tabancalı saldırıda sağ bacağından yaralandı. Yaralı hastaneye kaldırılırken olayı gerçekleştirdiği iddia edilen şüpheli K.D.'nin ise polis tarafından arandığı belirtildi.
Olay bugün Samsun'un İlkadım İlçesi'nde meydana geldi. İddiaya göre YEDAŞ'a iş yapan taşeron bir firmada işçi olarak çalışan İlyas Coşar, arkadaşlarıyla birlikte Rasathane Mahallesi'ndeki aydınlatma direklerindeki elektrik kablolarının yer altına alınması işinde çalışmaya başladı.
Yolların kazılması nedeniyle araç trafiğinin aksadığı sokaktan otomobiliyle geçen K.D. ile İlyas Coşar arasında yolu kapatma yüzünden tartışma başladı. "Sizin yüzünüzden bütün yollar kapandı. Niye yolu kapatıyorsunuz" diyen şüpheli ile işçi arasındaki tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında üzerindeki tabancayı çıkaran K.D., bir kez ateşleyerek İlyas Coşar'ı sağ bacağından yaralayıp otomobiliyle olay yerinden kaçtı. Yaralı ise ambulansla Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan işçinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Polis olaydan sonra kaçan şüphelinin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başattı.

HÇ(MS/AAA)(FOTOĞRAF)

---------------
K.D.  :Kandemir Dündaroğlu