Eraydın AYTEKİN- Gökhan CEYLAN/SİVAS, () - SİVAS'ta psikolojik sorunları olduğu öne sürülen 52 yaşındaki Soner Ş., sokakta av tüfeği ile havaya bir el ateş ettikten sonra silahı kendisine doğrultup ateşledi. Sol göğüs üstünden yaralanan Soner Ş., tedaviye alındı.
Olay saat 10.00 sıralarında Selçuklu Mahallesi, Menekşe Sokak'taki İmren Evler Siteleri önünde meydana geldi. Almanya'da yaşayan ve eşinden boşandıktan sonra 1.5 yıl önce yurda dönüş yaparak Sivas'ta hayatını sürdüren Soner Ş. bugün bilinmeyen bir nedenle kendisine ait ruhsatlı av tüfeğini alarak sokağa çıktı. Elindeki tüfekle apartmanın önünde önce havaya bir el ateş eden Soner Ş., daha sonra namlusunu göğüsüne dayadığı silahı ateşledi. Kanlar içinde yere yığılan Soner Ş., olay yerine çağrılan ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Tüfekten çıkan saçmaların sol göğsünün üst kısmı ve koltuk altı bölgesine isabet ettiği Soner Ş.'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Polis ekipleri, olayın yaşandığı apartmanın önüne güvenlik şeridi çekerek inceleme yaptı. Olay anında Soner Ş.'nin elinden fırlayıp sokağa düşen tüfek incelemenin ardından merkeze götürüldü. Çevredekiler polisin çalışmasını merakla izlerken, bir kişinin kucağındaki küçük bir çocuğa olay yerindeki kanları göstermesi dikkat çekti. Soruşturma sürüyor.

EA,GC(EA/AK) (FOTOĞRAFLI)