Sancaktepe'de 2,5 buçuk ay önce özel halk otobüsünün çarpması sonucu anne ile kızı feci şekilde hayatını kaybetmişti. Kazanın otobüsteki güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Serbest bırakılan şoförün savunmasında, "Yol karanlıklı anne ile kızı siyah giyinmişti" diyerek kendisini savunduğu belirtilirken aile ise "Sigara yakarken kaza yaptı" suçlamasında bulundu.
Kaza 11 Kasım 2013'te Sancaktepe Yenidoğan Mahallesi'nde meydana geldi.
Özel Halk Otobüsü yolun karşısına geçmek isteyen 80 yaşındaki Mürrüvvet Kızgın ile 35 yaşındaki Gülten Kızgın'a çarptı. Ağır yaralı anne olay yerinde kızı Gülten Kızgın ise 1 hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşamını yitirdi. KAZA ANI SANİYE SANİYE KAMERADA
Otobüs şoförü Mehmet Yalaz (34) savcılık tarafından tutuklanmak istemiyle gönderildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kızgın ailesinin avukatı ise otobüs şoförünün kazada kusurlu olduğunu iddia etti. Olayın yeni ortaya çıkan güvenlik kamerası kayıtlarında, otobüs çalışma olduğu için bölünmüş yolda ilerliyor. Otobüs şoförü Mehmet Yalaz bu sırada sigara yakmak istiyor. Gömleğinden çakmak çıkarmak için uğraşan Yalaz, sonunda çakmağı çıkarıp sigarasını yakıyor. Şoför sigarasını yaktıktan kısa bir süre sonra otobüs yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kıza çarpıyor. Anne kız çarpmanın etkisiyle metrelerce uzağa savrulurken, otobüs şoförü telaşla aşağı iniyor ve ardından geri gelip cep telefonunu alıyor. Otobüsteki yolcularda kazanın ardından aşağı inerek anne kızın başına koşuyor. SANIK AVUKATINDAN İLGİNÇ MÜDAFAA
Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda görülmeye devam eden davada sanık avukatının savunması dikkat çekti. Avukat mahkemeye sunduğu savunmasında, "Müvekkilimin kullandığı araç yüksektir, boyları kısa olan şahıslar yüksek araçtan görünmemektedirler. Maktül ve yaralı çarşaflı olduklarından dolayı yol karanlık olduğundan görülmemişlerdir. Yayaların sadece gözleri açık olup her tarafları kapalı olduklarından dolayı etraflarını göremedikleri kanaatindeyiz" dediği öğrenildi. "SİGARA YAKARKEN KAZA YAPTI"
Hayatını kaybeden anne ve kızın avukatı Selver Akkoyun Korkmaz ise "Kaza anında şoförün sigara yakıp çakmağı cebine koymaya çalışırken çarptığını tespit ettik" dedi. Sanık avukatının savunmasının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Korkmazk, "Böyle bir savunma ne hukuku ne de adaleti aydınlatır, çarşaf giyen bütün insanların o zaman ölmesi mi gerekiyor" şeklinde konuştu. Yolun bölünmüş olduğunu söyleyen Korkmaz, yolda işaret ya da uyarı olmadığını ve yolu yapan firmanın da kusurlu olduğunu söyledi. "OTOBÜS KONTROLSÜZ GELİYOR"
Kazada annesini ve kız kardeşini kaybeden Mükerrem Kızgın ise kazanın olduğu yerde gözyaşı döktü. Annesi ve kız kardeşinin ihmal kurbanı olduğunu savunan Mükerrem Kızgın, "Annem ve kardeşim yolun karşısına geçiyorlar. Yolda çalışma olduğuna dair bir uyarı yok. Otobüs kontrolsüz geliyor, şoför sigara yakıyor o sırada annem ve kız kardeşime çarpıyor" diye konuştu.
Gözyaşlarını tutamayan Kızgın, sanık avukatının savunmasına da tepki göstererek, "Her siyah giyene bu şoförler vuracak mı? şoförün önüne bakması lazım. Kontrolsüz bir şekilde sigara yakıyor. İki hayatımı aldı benim" şeklinde konuştu.