KAZA YAPAN OTOBÜS KAYSERİ'DE DENETLENMEDİ
Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 2013 yılında 600 bin aracın denetlendiğini, bunun da günde 2 bin aracın denetlendiği anlamına geldiğini belirterek, “Ancak kazaya karışan araç o gün Kayseri’de denetlenmedi” dedi.
Spor Toto Süper Ligi’nde yer alan ve haftasonu Sivasspor’la deplasmanda karşılaşacak olan Kayserispor’a nezaket ziyaretinde bulunan Vali Orhan Düzgün çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Pınarbaşı yakınlarında meydana gelen kaza ile ilgili son bilgileri paylaşan Vali Düzgün, “Kazada yaralan 29 kişiden 15’i taburcu oldu. Şoförün de hayati tehlikesi yok. Yaralılardan biri yoğun bakımda. Diğer vatandaşların normal süreçte tedavi sürüyor” diye konuştu.
Geçen yıl kentte 600 bin aracın denetlendiğini hatırlatan Vali Düzgün, "Ancak kaza yapan otobüsün ilimizde denetlenmesi söz konusu değil. Farklı zamanlarda denetimler o araca uygulanmıştır diye düşünüyorum, ama o gün için denetim yok" dedi.
Vali Orhan Düzgün, trafik denetimleri ne kadar sık yapılırsa yapılsın bazı eksikliklerin görülemeyeceğini de belirterek, “Pınarbaşı’nda 21 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazada, arkadaşlar çıplak gözle yaptıkları ilk denetimde baktılar ve kış lastiği olduğunu söylediler. Ancak teknik denetimden sonra anlaşıldı ki kış lastikleri kaplama" diye konuştu.

Demet ÖZTÜRK/ KAYSERİ,()-


DÖ(OE/AAA)