AKSARAY'da zırhlı banka aracanın şoförü 32 yaşındaki İbrahim K., ATM cihazına para yerleştirmeye gittikleri sırada, içinde 200 bin lira olan kasayı alıp kayıplara karıştı.
Olay, dün saat 22.00 sıralarında merkeze Taşpazar Mahallesi Adliye arkasında meydana geldi. Şoför İbrahim K., yönetimindeki 34 AY 6264 plakalı özel bir bankaya ait zırhlı araçla, yanındaki güvenlik görevlisi 39 yaşındaki Osman Baş ile birlikte Kültür Park içerisinde bulunan ATM cihazına para yüklemeye geldi. İddiaya göre Osman Baş, para yerleştirmek için ATM cihazını açtı. Bu sırada şoföre İbrahim K. de, tuvalete gideceğini ve sigara içeceğini söyleyip, Baş'ın yanından ayrıldı. Osman Baş, araçla giden İbrahim K.'nın uzun süre gelmemesi üzerine durumdan şüphelenip polisi aradı. Polis yaptığı araştırmada zırhlı aracı adliye binası içinde terk edilmiş olarak buldu. Araçta yapılan incelemede ise içinde 200 bin lira olan para kasasının olmadığı saptandı.
İfadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen Osman Baş, İbrahim K. ile birlikte ATM cihazına para yerleştirmek için geldiklerini belirterek, ''Ben cihazı açtığım sırada, İbrahim, tuvalede gideceğini ve sigara içeceğini söyledi. Ben cihazı açtığım için başından ayrıldım. Uzun süre gelmeyincede polisi aradım'' dediği öğrenildi.
Polis, içinde 200 bin lira bulunan kasayı alıp kayıplara karışan İbrahim K.'nin yakalanması için çalışma başlattı. 

HB(İA/AAA)