ÖNLEMLER ARTTIRILDI, 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, elektrik borcu bulunan çiftçilerin, verilen desteklemelerin ödenmemeye başlanmasını protestosu sonrası başlayan olaylarda 3 polis memuru yaralandı. Öfkeli grubun ateşe verdiği DEDAŞ binasındaki yangın ise itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.
Ara sokaklara kaçarak, yollara barikat kuran gruptakiler için ilçede güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. İlçe merkezinde zırhlı araçlarla önlem alan polislere, jandarmalar da destek verdi. Yaklaşık 4 saat süren olayların ardından gerginlik sona ererken, 7 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Güvenlik güçleri, yaşananların ardından ilçede önlemlerini sürdürüyor.
HİLVAN'DA ÇİFTÇİLER KARAYOLUNU TRAFİĞE KAPATTI
Hilvan İlçesi'nde de çiftçiler, elektrik kesintileri ve borçları nedeniyle desteklemelerinin ödenmemesini Şanlıurfa- Hilvan karayolunu trafiğe kapatarak protesto etmek istedi.
Göktepe mevkiinde traktörleriyle yolu kapatan yaklaşık 400 çiftçinin dağılması için polis ve jandarma uyarılarda bulundu. Çiftçilerin yol kapattığını haber alan Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer, olay yerine geldi. Çiftçiler ile görüşen Kaymakam Sezer, sorunun çözüleceğini söyledi.
DEDAŞ'ın özelleşmesinin ardından yaşanan sorunları dile getiren Av. Abdurrahim Demiryeri, yüklenici şirketin haksız kazanç elde ettiğini iddia ederek, çiftçilere kesilen cezanın hiç bir hükmü bulunmadığını söyledi.
Çiftçiler, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Ali LEYLAK- Mustafa UFAK- Mehmet SEZGİN/SİVEREK, HİLVAN (Şanlıurfa), ()

HK(SS) (FOTOĞRAFLI)