ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, sürücüsünün 'dur' ihtarına uymadığı ve kovalamaca sırasında bir polis aracına çarpan  otomobilde 103 kilo 50 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Kaçakçılığın önlenmesine yönelik çalışma yürüten Siverek Emniyet Müdürlüğü ekipleri dün gece Diyarbakır'dan batı illerine uyuşturucu nakledileceği ihbarı üzerine çalışma başlattı. İlçe girişinde uygulama noktası oluşturan polis ekipleri, şüpheli araçları durdurarak arayıp, içinde bulunanları kimlik kontrolünden geçirdi. Gece geç saatlerde uygulama noktasına yaklaşan Y.Z. yönetimindeki otomobil de şüpheli görülerek polis tarafından durdurulmak istendi. Ancak araç sürücüsü 'dur' ihtarına uymayarak, bir polis aracına çarpıp kaçtı. Otomobil, kovalamaca sonucu takviye ekiplerin de desteğiyle ilçe merkezinde durduruldu. Yapılan aramada bagajda 103 kilo 50 gram esrar ele geçiren polis, otomobil sürücü Y.Z. ile yanında bulunan A.Z.'yi gözaltına aldı.
Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorgulanan 2 şüpheli, işlemlerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek' suçundan tutuklandı.